Απών από “13ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ” ο Δήμος Αγίας Παρασκευής όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια ενεργούς δράσης ( 1995 – 2020).

Από τότε μέχρι και σήμερα τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», δούλεψαν και παρουσίασαν  50 θεατρικά έργα σημαντικών ξένων και Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, οργάνωσαν και υλοποίησαν είκοσι εξάμηνα σεμινάρια θεάτρου, δημιουργικής γραφής, σωματικού θεάτρου, κινηματογράφου, φωνητικής, σολφέζ και αφήγησης παραμυθιού.

Το Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» έχει τιμηθεί με 82 βραβεία και διακρίσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Φεστιβάλ ερασιτεχνικού Θεάτρου στα οποία έχει συμμετάσχει.

Από το 2008, αποτελεί τον εμπνευστή και βασικό συντελεστή της διοργάνωσης του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής, στο οποίο μάλιστα συμμετέχει κάθε χρόνο με δύο παραστάσεις.

Στο πλαίσιο του 13ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πρόκειται να παρουσιάσει το έργο του Μπάμπη Τσικληρόπουλου «Ωχ τα νεφρά μου».

Παράλληλα η παιδική σκηνή του θεατρικού εργαστηρίου πρόκειται αν παρουσιάσει για τους μικρούς μας φίλους, το έργο με τον τίτλο Βατραχοποντικοπόλεμος, που είναι μία διασκευή της Βατραχομυομαχίας του Ομήρου. Πρόκειται για ένα μικρό εύθυμο έπος, που παρωδεί την ομηρική Ιλιάδα και αποδίδεται στο μεγάλο επικό ποιητή.

Το 13ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου σύμφωνα με τις αποφάσεις της συντονιστικής του επιτροπής, θα φιλοξενηθεί λόγω των προβλημάτων της πανδημίας, αποκλειστικά σε ελεγχόμενους δημοτικούς θερινούς χώρους εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου και το Πνευματικό Κέντρο εναρμονισμένοι πλήρως στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων αρχών εξ’ αιτίας της πανδημίας του covid-19, για την προστασία της δημόσιας υγείας, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των δημοτών και των καλλιτεχνών προκειμένου να διεξαχθεί απρόσκοπτα το 13ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, στο δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Μασκώτ» (Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντινουπόλεως 2, Ταύρος), από την Τρίτη 1/9 έως και την Κυριακή 13/9/20.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο 2103466785 τις ημέρες των παραστάσεων από 10 π.μ. έως 1.00 μ.μ.

Ώρα Έναρξης Παραστάσεων: 8.30 μ. μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

1/9/20 Θεατρική ομάδα Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»

2/9/20 Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη Παναγιώτη Μέντη, «Άννα, είπα!»

4/9/20 Θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου Ταύρου «Εν Δράσει» Μπάμπη Τσικληρόπουλου, «Ωχ τα νεφρά μου»

5/9/20 Θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου Ταύρου «Εν Δράσει» Μπάμπη Τσικληρόπουλου, «Ωχ τα νεφρά μου»

6/9/20 Θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου Ταύρου «Εν Δράσει» Μπάμπη Τσικληρόπουλου, «Ωχ τα νεφρά μου»

7/9/20 Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου (βασισμένο σε δύο θεατρικά έργα του Ευγένιου Ιονέσκο) «ΠερΙ Ιονέσκο»

9/9/20 Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (διασκευή διηγημάτων του Άντον Τσέχωφ) «O Τσέχωφ σε…οκτώ σφηνάκια»

11/9/20 Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου «Εν Δράσει» (παιδική σκηνή) (διασκευή της Βατραχομυομαχίας του Ομήρου), «Βατραχοποντικοπόλεμος»

12/9/20 Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου «Εν Δράσει» (παιδική σκηνή) (διασκευή της Βατραχομυομαχίας του Ομήρου),  «Βατραχοποντικοπόλεμος»

13/9/20 Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου «Εν Δράσει» (παιδική σκηνή) (διασκευή της Βατραχομυομαχίας του Ομήρου), «Βατραχοποντικοπόλεμος»

Σύμφωνα με τις Οδηγίες Ασφαλούς Διεξαγωγής Ακροαμάτων, Θεαμάτων & Παραστάσεων σε Ανοιχτούς Χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού,  γνωστοποιούνται τα εξής:

  • Επιβάλλεται η σταδιακή είσοδος και έξοδος ανά σειρά και η σταδιακή άφιξη του κοινού, με ώρα προσέλευσης τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας στην είσοδο, την έξοδο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
  • Αντισηπτικά υγρά σε εμφανή σημεία στην είσοδο και σε άλλα σημεία του δημοτικού κινηματογράφου «Νέα Μασκώτ».
  • Τήρηση αποστάσεων 1,5 m  κατά την αναμονή στην είσοδο καθώς και κατά τη διάρκεια της εξόδου από το χώρο.
  • Τήρηση της πληρότητας σε ποσοστό 60% (λιγότερο από το επιτρεπτό όριο του 75% της  πλήρους χωρητικότητας των θέσεων).
  • Απαγορεύεται η ύπαρξη ορθίων θεατών εντός του χώρου της εκδήλωσης.