Ματαιώνεται το Φεστιβάλ Νεολαίας, αλλά έρχονται “Κέντρο Νεολαίας”, “skate event” και πλατφόρμα “Youth Members”

Κατόπιν της ανακοίνωσης παράτασης των μέτρων για τον Covid19 στην Αττική και για τον μήνα Σεπτέμβριο, το Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου μας, το οποίο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 26-27 Σεπτεμβρίου, ματαιώνεται.

Είναι πέραν των δυνατοτήτων μας και του πλαισίου που έχει τεθεί από την πολιτεία, να γίνει το φεστιβάλ με ασφάλεια, ποιότητα και μαζική συμμετοχή.

Ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να είμαστε νομότυποι σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Υγεία και την προστασία όλων μας.

Ωστόσο, το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου μας είναι έτοιμο από πλευράς οργάνωσης και προετοιμασίας να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν και στόχος μας είναι να γίνει θεσμός.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Δήμαρχο για την στήριξή του στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και για την ευαισθησία που επιδεικνύει εν γένει στα θέματα της νεολαίας!

Προχωράμε το Φθινόπωρο στη θεσμοθέτηση «Κέντρου Νεολαίας», στον χώρο του «Πέτρινου», όπου κάθε 2η Τετάρτη θα διεξάγονται συζητήσεις και θα αναδεικνύονται οι αναζητήσεις της Νεολαίας, σε στυλ TEDx, στο πλαίσιο της θεματολογίας του Φεστιβάλ!

Είναι δεδομένο ότι θα εφαρμόζεται απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ανακοινώνει η Πολιτική Προστασία, ώστε σε προστατευμένο περιβάλλον να φιλοξενείται η νεολαία μας.

Παράλληλα, σχεδιάζεται “skate event” με επαγγελματίες του χώρου στην Κεντρική Πλατεία τις επόμενες εβδομάδες και η κατασκευή τεχνητής ράμπας.

Επίσης οργανώνεται street art στα ΚΑΦΑΟ και καθαρισμός με αντι-γκράφιτι στους χώρους της Πλατείας στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης.

Επιπλέον, δημιουργείται πλατφόρμα “Youth Members” στην ιστοσελίδα του Δήμου για την εγγραφή των Νέων της πόλης στις δράσεις του Δήμου μας, ώστε να υπάρχει διαδραστικότητα και άμεση επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή.