Βασίλης Ζορμπάς: Οι κραυγές και o λαϊκισμός των παρατάξεων, ο ορισμός της μικροπολιτικής

Στην από 2 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσή μου, για το θέμα της μη ανανέωσης συμβάσεων 24 συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου (που έληξαν στις 31 Αυγούστου) των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ), ανέφερα επί λέξει τα εξής:

 «Σε κάθε περίπτωση, ως Δήμαρχος, έχω από καιρό προβεί σε κάποιες στοχευμένες ενέργειες, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένω εντός των προσεχών ημερών, που θα οδηγήσουν σε όφελος  των δημοτών, των ΠΑΙΣΔΑΠ και των εργαζομένων του. Όμως, κάθε πράγμα στον καιρό του».

Προφανώς πολλοί δεν το κατάλαβαν ή δε θέλησαν να το καταλάβουν.

Επαναλαμβάνω και πάλι, για να γίνει κατανοητό, ότι για να γίνει ανανέωση συμβάσεων πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις:

  1. Αναγκαιότητα ύπαρξης των θέσεων εργασίας των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
  2. Ύπαρξη των  κονδυλίων της μισθοδοσίας τους.
  3. Βεβαιότητα ότι η μισθοδοσία αυτή θα εγκριθεί  από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για να μην καταλογισθούν τα ποσά αυτά σε βάρος της προσωπικής περιουσίας υπαλλήλων ή μελών του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ.

Ως Δήμαρχος, που σέβεται τους νόμους, τους δημότες αλλά και τους εργαζόμενους, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας  το πρόβλημα, είχα ήδη σε κατάλληλο χρόνο ξεκινήσει επαφές με την Kεντρική Kυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσω και τις τρεις παραπάνω προϋποθέσεις, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο.  Αφού αυτές μου οι ενέργειες είχαν αποτέλεσμα, που φαίνεται να κινείται προς την επιθυμητή κατεύθυνση, το ανακοίνωσα τόσο στους 24 εργαζομένους όσο και στους επικεφαλής των παρατάξεων που ήλθαν στο Γραφείο μου.

Αν οι κ.κ. Σταθόπουλος, Οικονόμου και Μουστόγιαννης, βαυκαλίζονται  ότι το πρόβλημα λύθηκε λόγω των δικών τους «κραυγών» λαϊκισμού, πλανώνται. Άλλωστε, αν κανείς από αυτούς ή άλλους επικεφαλής, που πλειοδότησαν σε ανέξοδο λαϊκισμό, είχαν κάποια πρόταση, θα την είχαν καταθέσει. Το να «κραυγάζουν» απλά και να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την ανθρώπινη ανάγκη και απελπισία για μικροπαραταξιακούς λόγους, είναι ο ορισμός της μικροπολιτικής και των δικών τους αδιεξόδων. 

Βασίλης Ζορμπάς

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής