Δημοτικός κινηματογράφος: το πριν και το μετά …με κάθε σεβασμό στο χώρο

Πριν & Μετά

Όταν, πριν λίγους μήνες, ο ΠΑΟΔΑΠ απεφάσισε να λειτουργήσει τον Κινηματογράφο στο 2ο Γυμνάσιο, υπήρξαν αντιδράσεις από λίγους. Κάποιων (που είχαν επιφυλάξεις) καλοπροαίρετες και κάποιων (που προεξοφλούσαν) κακοπροαίρετες . Αυτό που προεξοφλούσαν, ίσως και να εύχονταν, ήταν ότι οπωσδήποτε το δάπεδο θα πάθαινε ζημιές κλπ κλπ.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαιδεύσεως κ. Θ. Μπουρλιάσκος κι εγώ, δεσμευθήκαμε για τα εξής:

-Ότι χώρος θα φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως

-Ότι θα υπήρχε απόλυτος σεβασμός του χώρου

-Ότι θα υπήρχε προστασία του χώρου από ζημιές και σε περίπτωση που θα παρετηρείτο οποιαδήποτε ζημιά αυτή θα απεκαθίστατο

-Ότι θα παραδίδαμε τον χώρο καλύτερο απ΄ό,τι ήταν όταν τον παραλάβαμε.

Επάνω: Πριν,
Κάτω: Μετά

Ο ΠΑΟΔΑΠ και οι δημότες-θεατές, σεβάσθηκαν απολύτως τον χώρο και τις διάφορες εγκαταστάσεις του. Μετά την λήξη της λειτουργίας του Κινηματογράφου, έγινε από εμένα και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΠΑΟΔΑΠ λεπτομερής επιθεώρηση όλων των χώρων, κατά την οποία δεν διεπιστώθη η παραμικρή ζημιά ή φθορά. Οι τρεις πρώτες δεσμεύσεις μας τηρήθηκαν απολύτως. Έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, θα έχει τηρηθεί και η τέταρτη: Το σχολείο θα είναι καλύτερο απ΄ ό,τι ήταν τον Ιούνιο. Βάφτηκαν και συντηρήθηκαν οι κερκίδες, οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί τοίχοι, εξαφανίσθηκαν τα grafitιes, καθαρίσθηκαν τα φρεάτια ομβρίων, αντικαταστάθηκαν καμμένοι λαμπτήρες. Επειδή διαπιστώσαμε, ότι στο δάπεδο του μπάσκετ-βόλεϋ είχε ξεθωριάσει από την πολυκαιρία και είχε ρωγμές αλλά και εκατοντάδες κολλημένες τσίχλες(έχουν περάσει 4 χρόνια από την τελευταία βαφή), προγραμματίσαμε την συντήρησή του εγκαίρως, ώστε στις 7/9 (με την τότε ισχύουσα έναρξη της σχολικής χρονιάς) να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα παιδιά. Το δάπεδο θα συντηρηθεί, θα βαφεί με ειδικά ακρυλικά χρώματα αντοχής και θα γίνουν νέες διαγραμμίσεις.

Επάνω: Πριν,
Κάτω: Μετά

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας εμπιστεύθηκαν (παρατάξεις και δημότες). Ευχαριστούμε και την παράταξη του κ. Σταθόπουλου, που με την πολεμική της μας έκανε να πεισμώσουμε για να του αποδείξουμε ότι είχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΚΟ. Είναι και αυτό μια συμβολή.

Σπύρος Παπασπύρος

Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ