KONTOS CONCREATE ATE: Η αξιοπιστία στην υλοποίηση έργων

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ξεπερνώντας και το τελευταίο (ελπίζουμε) εμπόδιο, αυτό της ΕΥΔΑΠ, η ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους στην Αγία Παρασκευή, μετά από έντονες και αποτελεσματικές ενέργειες της δημοτικής Αρχής Ζορμπά, παίρνει το δρόμο της ολοκλήρωσης. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς οδικούς ιστούς της πόλης που βρίσκονταν σε τραγική κατάσταση, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των πεζών, δημιουργώντας φθορές στα διερχόμενα οχήματα και δίνοντας μια απωθητική εικόνα.

Το έργο «Ανάπλαση Αιγαίου Πελάγους»  αφορά στο τμήμα της οδού Αιγαίου Πελάγους από τη Λ. Μεσογείων προς και έως την οδό Ελβετίας μήκους 1,15 km και περιλαμβάνει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα με την ταυτόχρονη αστική αναζωογόνηση, λόγω των χρησιμοποιούμενων βιοκλιματικών υλικών. Ο αρχικός Προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν στο 1.300.000,00 € και το τελικό ποσό της Εργολαβικής Σύμβασης στις 570.193,13 €, η οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 25 Νοεμβρίου 2019 μεταξύ του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και του Παναγιώτη Κοντού, πρόεδρου και νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας «ΚΟΝΤΟΣ ΚΟΝΚΡΙΕΪΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «KONTOS CONCREATE ATE».