Λύση και στο πρόβλημα της μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου από τη διοίκηση Ζορμπά

Το προς μίσθωση οικόπεδο στη Λ. Λαυρίου

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ως γνωστόν ο χώρος που ο Δήμος σταθμεύει τα απορριμματοφόρα του πρέπει να ελευθερωθεί μετά από απαίτηση του ιδιοκτήτη. Ήδη από τον Ιούνιο του 2018 το aparaskevi-images.gr είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με πωλητήριο στο συγκεκριμένο χώρο. Παρά ταύτα η τότε δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου αδράνησε και δεν προέβη σε καμία λύση με αποτέλεσμα ο Δήμος να βρεθεί προ τετελεσμένου και έξω από την πόρτα του δικαστηρίου.

Μόλις πρόσφατα υπήρξαν έτερα γεγονότα, αφού η εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο που αναφέρεται στην μετεγκατάστασή του στην περιοχή του Κοντοπεύκου, ξεσήκωσε αντιδράσεις από τον τοπικό σύλλογο. Το ότι η περιοχή μεταξύ των οδών Αλεξ. Παναγούλη αριθ. 16, Κανάρη και Παύλου Μελά, στο Ο.Τ. 235 βρίσκεται στον οικιστικό ιστό της πόλης δεν αμφισβητείται και είναι κοινώς αποδεκτό, ότι δεν αποτελεί την καλύτερη λύση η μεταφορά εκεί των απορριμματοφόρων, ασχέτως αν είναι σύννομη.

Όμως παρόλα αυτά η δημοτική Αρχή κινήθηκε άμεσα και πέτυχε την βέλτιστη προς το παρόν λύση. Πρόθεσή της είναι να μεταφερθούν στον εν λόγω χώρο μόνο οι διοικητικές υπηρεσίες της Καθαριότητας και όχι τα απορριμματοφόρα. Αυτά θα οδηγηθούν στην Λεωφόρο Λαυρίου, όπου υπάρχει κατάλληλο οικόπεδο προς ενοικίαση από το Δήμο. Αυτό προς το παρόν χρησιμοποιείται ως μάνδρα αυτοκινήτων, η οποία θα απομακρυνθεί άμεσα, εφόσον επέλθει συμφωνία μεταξύ δήμου και ιδιοκτήτη.

Άποψη του προς μίσθωση οικόπεδου στη Λ. Λαυρίου

Θετική λεπτομέρεια – Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όμορο οικόπεδο σε αυτό της Λ. Λαυρίου διατίθεται προς πώληση και έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές. Το σημείο αυτό ενδείκνυται για την δημιουργία αμαξοστασίου, πλυντηρίου οχημάτων και όποιας άλλης απαραίτητης εγκατάστασης, χωρίς να βρίσκεται σε αστικό ιστό, ούτε στη Β’ Ζώνη Υμηττού και σαφώς δεν προκαλεί όχληση σε κατοίκους.

Ευελπιστούμε στην οριστική λύση και αυτού του θέματος από τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά, αφού η προηγούμενη διοίκηση κατά την 5ετή θητεία της δεν ήταν σε θέση να το αντιμετωπίσει και άφησε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι.