Γ. Μυλωνάκης: Αποκαρδιωτική η κατάσταση με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στην Αγ. Παρασκευή

Αποκαρδιωτική η κατάσταση με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στην Αγ. Παρασκευή λίγες ώρες πριν το «πρώτο κουδούνι»

Επίσκεψη του επικεφαλής των «Αλλάζουμε» Γ. Μυλωνάκη και του δημοτικού συμβούλου Γ. Λογοθέτη σε 10ο Νηπιαγωγείο και χώρο Πατρόκλου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε», Γιάννης Μυλωνάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λογοθέτης, επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2020 το 10ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής, στην οδό Λεωνιδίου, όπου υποτίθεται θα λειτουργήσουν 3 προκατασκευασμένες αίθουσες (isobox) για τις ανάγκες τις δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Δυστυχώς, λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα των σχολείων οι αίθουσες ακόμη αναμένονται…

Συνομιλώντας με τις δασκάλες του Νηπιαγωγείου, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι έγιναν δέκτες της αγωνίας τους, καθώς δεν γνωρίζουν πότε θα ανοίξει το σχολείο, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ενημερώσουν σχετικά και τους γονείς των παιδιών.

Αντίστοιχα εικόνα αντίκρισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και κατά την επίσκεψή τους στον χώρο της οδού Πατρόκλου, όπου κι εκεί αναμένονται αντίστοιχες αίθουσες. Ωστόσο, λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων, ο περιβάλλων χώρος είναι ανέτοιμος, ενώ κι εδώ οι αίθουσες παραμένουν… άφαντες!

Ακόμη κι αν τις επόμενες ώρες φθάσουν οι συγκεκριμένες κατασκευές στους χώρους όπου έχουν σχεδιασθεί να μπουν, είναι αμφίβολο εάν θα είναι λειτουργικές τη Δευτέρα 14/9, καθώς θα πρέπει να συνδεθούν με τα δίκτυα ηλεκτρισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης κ.λπ.

Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί το «μπάχαλο» με την κατανομή των παιδιών, που γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ Κοντοπεύκου και Τσακού…

Πατρόκλου

Μετά την επίσκεψη στους παραπάνω χώρους, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε», Γ. Μυλωνάκης, σχολίασε:

«Δυστυχώς, λίγες ώρες πριν το πρώτο κουδούνι, η κατάσταση με την προετοιμασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση είναι αποκαρδιωτική. Απευχόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, το ενδεχόμενο τα παιδιά της πόλης μας και οι γονείς τους να ταλαιπωρηθούν για μέρες, μέχρις ότου αποκατασταθεί κάποια κανονικότητα στη σχολική καθημερινότητά τους.

Πέρα από τις όποιες ευθύνες της κεντρικής διοίκησης, η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι άμοιρη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, αφού αποδεικνύεται ανίκανη, για μια ακόμη φορά, να λειτουργήσει στοιχειωδώς κρίσιμες δομές τους Δήμου».

Λεωνίδου