Ίδια συνταγή: προπαγάνδα και παραπληροφόρηση, λέει η Νέα Αρχή

Η παράταξη της Δημοτικής Αρχής, πριν καλά καλά συνέλθει από το τελευταίο Βατερλό της στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθεί μάταια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Προσφεύγει  για άλλη μια φορά στην ίδια συνταγή, στην προπαγάνδα και στην παραπληροφόρηση. Δυστυχώς γι’ αυτούς τα στοιχεία και τα έγγραφα των υπηρεσιών του Δήμου τους διαψεύδουν.

Ο Δήμος δαπανά για την σύμβαση του έργου «ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»  550000 ευρώ με χρηματοδότηση 164.120 ευρώ από ιδίους πόρους και ΣΑΤΑ και 386.380 από ΠΔΕ.

Η μέση έκπτωση της αναδόχου «εκλεκτής» εταιρείας που προσκλήθηκε σε μία κλειστή διαδικασία από τον ίδιο τον Δήμαρχο ήταν 7,52%!!! Άλλοι Δήμοι που έκαναν κανονικές ανοικτές δημοπρασίες πέτυχαν εκπτώσεις της τάξης του 50%. Επίσης άλλοι Δήμοι πρόλαβαν και έκαναν συμβατικές ποιοτικές κατασκευές για την σχολική στέγη και όχι αίθουσες Containers.

Είναι επομένως προφανές ότι άλλοι Δήμοι αξιοποίησαν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποκτώντας με τα ίδια χρήματα μεγαλύτερες και ποιοτικές υποδομές για την προσχολική εκπαίδευση, ενώ ο δικός μας Δήμος με τους κλειστούς διαγωνισμούς και τις μηδαμινές εκπτώσεις και λύσεις της τελευταίας στιγμής, έφερε αυτό το αποτέλεσμα που γνωρίζουμε όλοι και χρειάστηκαν οι πόροι του Δήμου για να χρηματοδοτήσουν  συμπληρωματικά αυτές τις πανάκριβες συμβάσεις. Για να γνωρίζουν οι δημότες, ο Δήμος μας θα αποκτήσει 300 περίπου τετραγωνικά μέτρα σχολικής στέγης επιπέδου Containers με 550.000 ευρώ. Ας κάνει μία διαίρεση να διαπιστώσει πόσο κοστίζει το τετραγωνικό μέτρο.

Η κατασπατάληση σε όλο της το μεγαλείο. Αυτός είναι ο σχεδιασμός Ζορμπά που τον πληρώνει ακριβά η πόλη. Και δεν έφτανε  μόνο αυτό αλλά χάρισαν και την ποινική ρήτρα της καθυστέρησης στον ανάδοχο, δίνοντάς του παράταση με αναθεώρηση, χωρίς επαρκή και ουσιαστικό λόγο, ενώ τα παιδιά συνεχίζουν να μην έχουν σχολείο!!!  Σημειωτέο ότι ο δήμαρχος είχε υποστηρίξει ότι «πληρώνουμε ακριβά τον εργολάβο γιατί θα τα τελειώσει όλα μέσα σε 45 ημέρες, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου».

Για να έχουν κάποιοι, που πιθανότατα έχουν χάσει το μέτρο της λογικής, μέτρο σύγκρισης, να γνωρίζουν ότι το 2017 η ΚΤΥΠ ΑΕ παρέδωσε στον Δήμο Περιστερίου το Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο, ένα σύγχρονο κτίριο υψηλών προδιαγραφών, με έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης που κόστισε λιγότερο από 750 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας πού στοίχισε «ο κούκος αηδόνι» στον δημότη και στον Έλληνα φορολογούμενο.

Συνιστούμε στον Δήμαρχο, ο οποίος εκτέθηκε για άλλη μία φορά, στο εξής να μην υποβιβάζει τον διάλογο με ανακοινώσεις που συντάσσουν άσχετες πολιτικές καρικατούρες του πολιτικού παρασκηνίου, αλλά να το αναθέσει σε έναν από τους πολλούς μετακλητούς που έχει διορίσει, σχετικό όμως με το αντικείμενο, ώστε να απαντά τεκμηριωμένα και ενυπόγραφα.

Γραφείο Τύπου Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή