Εν μέσω πανδημίας κάποιοι στην Αγία Παρασκευή … χορεύουν τσάμικο

Γράφει η Λένα Μαρκή

Έχοντας την πανδημία του κορωνοϊού έξω από την πόρτα μας και ακούγοντας διαρκώς για την ατομική ευθύνη, ως μέσο για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού, θα περιμέναμε μια πιο υπεύθυνη στάση από τις συλλογικότητες της πόλης.

Ακούσαμε απόψε στο δημοτικό συμβούλιο ότι τρεις χορευτικοί σύλλογοι αναζητούν αίθουσες για να κάνουν μαθήματα χορού στα μέλη τους. Μάλιστα αντιληφθήκαμε, ότι πιθανά έγινε παράπονο στον κ. Γιάννη Σταθόπουλο (ο οποίος έκανε ερώτηση κατά τη συνεδρίαση), γιατί δεν τους παραχωρείται ο χώρος του 5ου Γυμνασίου όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Σαφής υπήρξε η απάντηση του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά ότι εν μέσω πανδημίας δεν πρόκειται να παραχωρηθεί κανένας χώρος (τουλάχιστον φέτος) θέτοντας την υγεία των πολιτών σε κίνδυνο. Ανέφερε δε ότι ακόμη και τα προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ είναι υπό εξέταση ποια και αν θα υλοποιηθούν και με πόσα μέλη. Όσον αφορά τον ΠΑΟΔΑΠ, επειδή οι προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού (συμβασιούχων) θα πραγματοποιηθεί μέσω ιδιωτικής εταιρείας (εξ ανάγκης) μπορεί να μπει ως ασφαλιστική δικλείδα ότι εφόσον διακοπούν τα προγράμματα, δεν θα αποζημιωθεί η εταιρεία.

Επανερχόμενοι στο θέμα των χορευτικών των συλλόγων να επισημάνουμε δύο πράγματα.

Αρχικά ο κ. Σταθόπουλος, όντας ο ίδιος ιατρός στο επάγγελμα, κακώς έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ θα έπρεπε να συνετίσει ο ίδιος τους συλλόγους και να τους αποτρέψει από την προσπάθεια εξεύρεσης αίθουσας.

Ουσιαστικά όμως οι τρεις σύλλογοι, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τους ότι, η Αττική από άποψη κρουσμάτων κορωνοϊού είναι στο κόκκινο, τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και της Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή συγχρωτισμού, οφείλουν να προστατεύσουν τα μέλη τους. Το να ψάχνουν χώρο για να μαζέψουν τον κόσμο για μαθήματα χορού δείχνει το λιγότερο ανευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι ένας χρόνος χωρίς χορό θα βλάψει κανέναν, ούτε πρόκειται για σημαίνον ζήτημα, ούτε για κάτι αμέσου ανάγκης και ζωτικής σημασίας. Ας αναλογιστούν επίσης και τις ευπαθείς ομάδες ατόμων που θα συμμετέχουν προφανώς σε αυτές τις συγκεντρώσεις και να μην θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο. Θα υπάρξει στο μέλλον χώρος και χρόνος για διασκέδαση, ΑΝ τώρα κινηθούμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Είναι κρίμα να στιγματιστεί ένας ολόκληρος σύλλογος από τις λάθος επιλογές ορισμένων ατόμων.