Απάντηση του Συλλόγου Τσακού σε δημοσίευμα του “aparaskevi-images.gr”

 

Το aparaskevi-images.gr έλαβε στο mail του την ακόλουθη απάντηση από το Σύλλογο Κατοίκων Τσακού, σε άρθρο που είχε δημοσιευθεί στις 23/9/2020 με τίτλο: “Εν μέσω πανδημίας κάποιοι στην Αγία Παρασκευή … χορεύουν τσάμικο”. Η ιστοσελίδα δημοσιεύει αυτούσιο το κείμενο του συλλόγου, μόνο θεωρεί υποχρέωσή της να επισημάνει δύο σημεία: α) στο επίμαχο άρθρο δεν αναφέρονται τα ονόματα των τριών συλλόγων παρότι ακούστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και υπάρχει το σχετικό βίντεο. Και αυτό γιατί δεν υπήρχε πρόθεση να μπούμε σε αντιπαράθεση με κανέναν σύλλογο. β) Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της “Νίκης των πολιτών” κ. Γιάννης Σταθόπουλος ρώτησε το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά γιατί δεν δίνει χώρους στα σχολεία για τα χορευτικά των συλλόγων.

Η απάντηση του Συλλόγου Τσακού:

Προς APARASKEVI- IMAGES.GR

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

MΕ ΤΙΤΛΟ: ΕΝ ΜΈΣΩ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ…ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΣΑΜΙΚΟ

Αξιότιμοι κύριοι συντάκτες του δημοσιεύματος,

Ο σύλλογος κατοίκων Τσακού μία από τις παλαιότερες συλλογικότητες της πόλης με πλήθος μελών και πληθώρα δραστηριοτήτων βρέθηκε δυστυχώς στο στόχαστρο παρερμηνιών και κακής πρηροφόρησης.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μας εξέπληξε δυσάρεστα καθώς με την τοποθέτηση αυτή, δυσφημίστηκαν κάποιες συλλογικότητες της πόλης με το να παρουσιάζονται τα εκλεγμένα μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους ως πρόσωπα επιπόλαια ανεύθυνα και μοιραία για την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας που δεν κατανοούν την κρισιμότητα των στιγμών και επιδιώκουν να δημιουργήσουν εστίες υπέρ μετάδοσης του κορονοϊου στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής.

Από την τοποθέτησή αυτήν δύο συμπεράσματα μόνο μπορεί να διεξαχθούν

Ή ότι δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση ή ότι παρουσιάζεται  η πραγματικότητα διαστρεβλωμένη για ποιους λόγους, αναρωτιόμαστε.. Ως εκ τούτου θα αποσαφηνίσουμε τα πράγματα όσον αφορά τον σύλλογο Κατοίκων Τσακού που άμεσα μας αφορά: Α) ο σύλλογος κατοίκων Τσακού ουδέποτε αιτήθηκε για παραχώρηση  σχολικού χώρου από τον Δήμο για το σχολικό έτος 2020-2021 έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και των κινδύνων που εγκυμονεί ο συνωστισμός πολλών ανθρώπων σε μία αίθουσα εκδηλώσεων ενός σχολείου.

Β) ο σύλλογος κατοίκων Τσακού διέκοψε κάθε συλλογική δραστηριότητα πολύ πριν την επιβολή του lockdown ακριβώς για να προστατέψει την υγεία των μελών αλλά και των οικογενειών τους.

Γ) ο σύλλογός μας με γραπτό και πρώτοκολλημένο αίτημά του, ζητούσε για τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 τον αύλειο χώρο του 5ου Γυμνασίου προκειμένου να πραγματοποιήσει ενημέρωση προς τους επικεφαλής των παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους κπλ. φορείς για τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα της γειτονιάς μας, συνάντηση που προγραμματιζόταν να γίνει με απόλυτη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων (για αυτό άλλωστε αιτηθήκαμε και ανοιχτό χώρο). Άλλωστε για τις δύο προηγούμενες μέρες είχε παραχωρηθεί το προαύλιο του πρώτου Δημοτικού για τη διεξαγωγή συναυλιών.

Δ) το αίτημά μας αυτό δεν απαντήθηκε ποτέ. Όταν πια ο σύλλογος – μετά την απαξίωση της δημοτικής αρχής, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει τη συνάντηση στην αυλή της ταβέρνας «Κορομηλάς», λάβαμε ετεροχρονισμένο τηλεφώνημα περί διευθέτησης του αιτήματος.

Για να υπενθυμίσουμε τις δράσεις του συλλόγου Κατοίκων Τσακού,

Α) ο σύλλογος κατοίκων Τσακού δεν κάνει χορούς και πανηγύρια Γενικά και αόριστα. Αντίθετα έχει συγκεκριμένο και συγκροτημένο πρόγραμμα δράσεων με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού μας και τη μεταλαμπάδευση της κληρονομιάς μας στις νεότερες γενιές.

Β) ο σύλλογος κατοίκων Τσακού έχει τεράστιο έργο στον τομέα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και στέκεται δίπλα σε πρόσωπα και ομάδες ατόμων πού βρίσκονται σε ανάγκη ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Γ) ο σύλλογος κατοίκων Τσακού έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της οικολογίας, και του περιβάλλοντος με κεντρικό άξονα τον λόφο Τσάκου και συνεργασία με επιστήμονες του είδους τη σχολική κοινότητα και άλλες συλλογικότητες.

Δ) ο σύλλογος κατοίκων Τσακού μέσα από τις δράσεις του προσφέρει διέξοδο σε δεκάδες γείτονες και συμπολίτες μας που λόγω των συνθηκών της ζωής τους, δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν και να παρακολουθήσουν προγράμματα σε άλλες γειτονιές της πόλης μας.

Ε) ο σύλλογος κατοίκων Τσακού όπως και πολλές άλλες συλλογικότητες, με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη ή τη δραστηριοποίηση συμπολιτών μας κι εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή που τόσο απαραίτητη αποδείχτηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που βιώσαμε

Στ) ο σύλλογος κατοίκων Τσακού διαχρονικά αγωνίζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας της γειτονιάς μας, διεκδικώντας από την εκάστοτε δημοτική αρχή τις υπηρεσίες του κράτους αλλά και την άμεση παρέμβαση των ανθρώπων του διοικητικού συμβουλίου και των μελών γενικότερα οπότε αυτό είναι εφικτό.

¨Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό κάθε συλλογικότητα και συγκεκριμένα ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού αναδεικνύεται μέσα από το έργο του.

Με την ευχή η χώρα μας σύντομα να βγει από τη δίνη της πανδημίας και να μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές, και με την ευχή κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος ο πρώτος πολίτης, και όλοι να δώσουμε το σωστό παράδειγμα με τις επιλογές μας, κλείνουμε την ανοιχτή αυτή επιστολή και ευελπιστούμε σε μία γόνιμη παραγωγική και ουσιαστική συνεργασία για την πρόοδο της γειτονιάς και της πόλης μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. Συλλόγου Κατοίκων Τσακού