Ζορμπάς-ΠΑΟΔΑΠ, ούτε λέξη για την ταμπακιέρα

Στην χθεσινή μας ανακοίνωση, «ότι  ο ΠΑΟΔΑΠ ανέθεσε εξ ολοκλήρου σε εταιρείες,  την παροχή εργαζομένων  στα προγράμματα αθλητισμού, εργαστηρίων τέχνης και ωδείου και παρέδωσε μάλιστα ως «προίκα» στις εταιρείες, τους εργαζόμενους της περσινής περιόδου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου», κάναμε συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Γιατί οι δημότες επιβαρύνονται με 24% ΦΠΑ + Εργολαβικό Κέρδος 10% + Διαχειριστικά Έξοδα 5%  ενώ ταυτόχρονα το ωρομίσθιο των καθηγητών μειώνεται στα 6,5 περίπου ευρώ ( λιγότερο από το μισό όσων εισέπρατταν).

2.Ποιός θα πάρει την ευθύνη της υπογραφής «μη νόμιμων παραστατικών»  από την οποία θα επωφεληθούν και οι εταιρείες χωρίς να κάνουν τίποτε; Γνωρίζουν άραγε τι σημαίνει αυτό;

3. Πως διασφαλίζεται το αδιάβλητο των «διαδικασιών πρόσληψης» μέσω εταιρειών, αφού αυτές δεν δεσμεύονται από την μοριοδότηση βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και προσόντων;

4. Λειτούργησε ο ανταγωνισμός στην διαγωνιστική διαδικασία επιλογής εταιρειών ή ήταν για το θεαθήναι με προαποφασισμένο το αποτέλεσμα; Προσήλθαν μόνο οι εταιρείες που εξασφάλισαν προνομιακά την «προίκα» του ΠΑΟΔΑΠ και ήταν διαφορετικές ή πίσω από άλλους τίτλους «κρύβεται» το ίδιο πρόσωπο;

Αντί απαντήσεων οι δημότες εισέπραξαν για άλλη μία φορά, διαστρέβλωση, ύβρεις, απαξιωτικές εκφράσεις, πολιτικές αναφορές και για την ουσία τίποτε. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε αφελείς ή ηλιθίους που δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς συνέβη.

Μέσα στην πρεμούρα και την παραζάλη τους για να πούνε κάτι, ομολογούν και παραδέχονται τις μη σύννομες διαδικασίες όταν μιλούν για τους «ίδιους περσινούς εργαζόμενους» που ως δια μαγείας αποφάσισαν ομαδικά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις συγκεκριμένες εταιρείες με την ελάχιστη αμοιβή υποδιπλάσια της περσινής!!! Το έκαναν από απόγνωση και ανάγκη; ή γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή, ενώ ταυτόχρονα  κάποιοι «αρμόδιοι» τους διαβεβαίωναν ότι θα βρεθεί τρόπος αναπλήρωσης των περσινών εισοδημάτων με «πλασματικές ώρες». Είχαν δε το θράσος να υποστηρίξουν αυτή την «μη σύννομη διαδικασία» και  στην  συνάντηση του ΠΑΟΔΑΠμε τον επικεφαλής της παράταξής μας.

Για την θετική ψήφο της εκπροσώπου της παράταξής μας, το εξηγήσαμε κι ας κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Αφορά στην λειτουργία των δραστηριοτήτων και στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΠΑΟΔΑΠ για μικρή διάρκεια (τριμήνου), αφού σε περίπτωση καταψήφισης, δεν θα υπήρχε για την τρέχουσα περίοδο εναλλακτική δυνατότητα προσλήψεων από το Νομικό Πρόσωπο. Έτσι εκβιαστικά το μεθόδευσε η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ:ή με τις εταιρείες ή τίποτε.

Για το αν λειτούργησε ο ανταγωνισμός φυσικά αστειεύονται με την γενικόλογη απάντησή τους, αφού όπως γνωρίζουν οι πάντες και είναι προφανές, την « προίκα» την παρέδωσαν σε συγκεκριμένες εταιρείες, μία για κάθε δραστηριότητα και οι διαγωνισμοί διενεργήθηκαν με έναν διαγωνιζόμενο που προεξασφάλισε παχυλή αμοιβή 15%. Αν μάλιστα κάνουν τον κόπο οι δημότες και ψάξουν στο ΓΕΜΗ τις ανάδοχες εταιρείες θα εκπλαγούν. Πίσω από  διαφορετικό τίτλο, μοναδικός εταίρος και διαχειριστής το ίδιο πρόσωπο. Είναι κι αυτό μέρος της «συνωμοσίας και της ίντριγκας της αντιπολίτευσης»; Ή αποτελεί πειστήριο και μέρος της άθλιας μεθόδευσης  σε βάρος των εργαζομένων και των οικονομικών του Δήμου;

Θα πρέπει επιτέλουςνα καταλάβουν, πως ότι και αν κάνουνγια να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση, με πολιτικά σχόλια παλαιοκομματικού τύπου, με αστείες αναφορές για πολιτικούς συνέταιρους και άλλες ανοησίες που αναμασάνε συχνά όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση, θα αναγκαστούν να δώσουν εξηγήσεις, να απολογηθούν στους δημότες και πιθανότατα στα ελεγκτικά όργανα.

ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

Ο Δήμος / Δημότες πληρώνουν περισσότερο, οι καθηγητές αμείβονται λιγότερο και οι εργαζόμενοι παρέχονται και προσλαμβάνονται εκβιαστικά από τις συγκεκριμένες εταιρείες που αμείβονται πλουσιοπάροχα για υπηρεσίες που μέχρι τώρα προσέφεραν οι υπάλληλοι του ΠΑΟΔΑΠ και του Δήμου.

Οι δημότες περιμένουν απαντήσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ