Ο Γ. Σταθόπουλος θιασώτης δολοφονίας χαρακτήρων και ρατσιστικών στοχοποιήσεων;

.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Προέδρος της Δημοκρατίας: «Η διαπόμπευσή είναι μορφή ολοκληρωτισμού και ντροπή για τη χώρα μας»

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στις 29 Οκτωβρίου 2020 ο πρώην Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σταθόπουλος σε δελτίο Τύπου αναφέρει ψευδώς ότι ο οδηγός του Δημάρχου φιγουράρει σε «ταβάνια» υπερωριών. Το δελτίο αυτό δημοσιεύτηκε στο site της παράταξής του, σε τοπικά και υπερτοπικά sites και σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης και έγινε αφορμή διαφόρων σχολίων. Την αμέσως επόμενη μέρα, αφού παρουσίασα τα αληθή στοιχεία, προκάλεσα δημόσια τον κ. Σταθόπουλο να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ή να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Οκτώ μέρες μετά (7/11/2020) εκείνος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. Σαφώς γνωρίζει ότι τα όσα συκοφαντικά διασπείρει για τον εν λόγω υπάλληλο δεν ισχύουν, ως πρώην δήμαρχος μπορεί πολύ εύκολα να το διαπιστώσει (πιθανά να το έχει κάνει κιόλας) και όμως δεν προέβη σε καμία δημόσια συγνώμη …

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος που απλόχερα μοιράζει ανακοινώσεις στήριξης προς τους εργαζόμενους του Δήμου, επιλέγει να διαπομπεύσει συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου, σηκώνοντας μάλιστα το δάκτυλο και δείχνοντάς τον ευθέως. Γιατί κυρίες και κύριοι, ο «οδηγός του δημάρχου» είναι ένας και μόνο υπάλληλος και δεν γίνεται να υπάρξει σύγχυση σε ποιον αναφέρεται.

Την κατάσταση χαρακτήρισε επακριβώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μιλώντας για την επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ, Δημήτρη Μπουραντώνη, λέγοντας πως «η διαπόμπευσή του είναι μορφή ολοκληρωτισμού* και ντροπή για τη χώρα μας»!!!

Αυτό ακριβώς έκανε και ο κ. Σταθόπουλος. Επέλεξε τη διαπόμπευση και τη ρατσιστική στοχοποίηση ενός απλού εργαζόμενου, ενός δημότη της Αγίας Παρασκευής και της οικογένειάς του. Έχοντας πρόθεση και δόλο να πλήξει την ηθική του εργαζόμενου, την τιμή του και την τιμή της οικογένειάς του.

Δεν είχε το παραμικρό στοιχείο για αυτά που ψευδώς καταμαρτυρεί στον υπάλληλο. Παρέβλεψε δε το ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς παρουσίασε σε εργαζόμενους στο τμήμα Καθαριότητας, δημόσια, τα επίσημα έγγραφα με τις λιγοστές υπερωρίες που έλαβε ο οδηγός του και που δεν έχουν καμία σχέση με «ταβάνια». Και όμως επί μία εβδομάδα δεν είχε την τόλμη να αποσύρει το δελτίο τύπου, ούτε να συμμορφωθεί με τους ηθικούς κανόνες.

Ο γνωστός εγωισμός Σταθόπουλου υπερίσχυσε για ακόμη μία φορά της συγνώμης!

Για την πράξη του αυτή ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος είναι υπόλογος ηθικά και κοινωνικά απέναντι στον εργαζόμενο και στην οικογένειά του.

Κοινωνικά και πολιτικά πρόκειται για μία χυδαία και κατάπτυστη πρωτοβουλία που απέβλεπε στην κατασυκοφάντηση. Σε ρόλο «δολοφόνου χαρακτήρων»** προσπαθεί να απαξιώσει τον υπάλληλο, να δημιουργήσει κοινωνικά αντανακλαστικά εναντίων του και αισθήματα μίσους από τους συναδέλφους του. Παραπλανεί, χωρίς τεκμηρίωση και με αναπόδεικτες εικασίες, στοχεύει την προσωπικότητα ενός απλού εργαζόμενου και προσπαθεί να τον εξοντώσει ηθικά και κοινωνικά.

Είναι ντροπή για τον ίδιο τον κ. Σταθόπουλο και όσους τον στηρίζουν.

Αυτός είναι ο «φιλεργατικός» Γιάννης Σταθόπουλος που μοιράζει δημόσια στήριξη στον κλάδο των εργαζομένων μόνο όταν αυτό εξυπηρετεί τα πολιτικά συμφέροντα και το θεαθήναι.

Επιτέλους, ο επί σειρά ετών κρυπτόμενος, μόνος του αυτοπροσδιορίστηκε.

* ολοκληρωτισμός ο [oloklirotizmós][totalitarianism], Ο17: πολιτικό σύστημα, συνήθ. μονοκομματικό, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας, επιβολή μονολιθικότητας στην κοινωνία και καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων· (πρβ. δικτατορία): Ο ναζισμός επέβαλε τη στυγνότερη μορφή ολοκληρωτισμού. (Λεξικό της κοινής νεοελληνικής)

** Ως «δολοφονία χαρακτήρα» (character assassination) ορίζονται οι συστηματικές επιθέσεις προς ένα άτομο με σκοπό την ουσιαστική κοινωνική αχρήστευση του μέσω των αισθημάτων απαξίωσης που έχουν δημιουργηθεί ως προς αυτό στις μάζες.