ΕΝΕΒΑΠ: Δε θα πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση τους, πάρτε μέτρα τώρα

Τα νέο lockdown που ανακοινώθηκε, για τις 03/01/2021 αποτελεί την ομολογία της κυβερνητικής απραξίας όλο το προηγούμενο διάστημα. Εφαρμόζει την τακτική της φυσαρμόνικας ως μοναδικό μέτρο, ενώ αντίθετα έκανε ελάχιστα για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, τη σωστή λειτουργία σχολικών μονάδων, των μέσων μαζικής μεταφοράς. Δεν πήρε κανένα μέτρο στους μεγάλους εργασιακούς χώρους που αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας όπως δείχνει η έρευνα του ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας).

 Αυτή η τακτική από την Άνοιξη του 2020 έχει φέρει πτώση τζίρου σε όλα τα μαγαζιά ακόμα και σε όσα έμειναν ανοιχτά και με δεδομένο ότι έρχεται να πατήσει πάνω στους εξαθλιωμένους μικρούς ΕΒΕ από την 10ετή αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, καθιστά σίγουρη την εξόντωση τους. Η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση μας.

Όλα τα συνδικαλιστικά όργανα πρωτοβάθμια (Σωματεία), δευτεροβάθμια (ομοσπονδίες), τριτοβάθμια (ΓΣΕΒΕΕ), αλλά και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Την ώρα που η πλειοψηφία των μικρών ΕΒΕ είναι σε απόγνωση και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μαζικό κλείσιμο μαγαζιών η παραμικρή αδράνεια (που συνήθως είναι προσχηματική) αποτελεί συνενοχή σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα και πρέπει να λογοδοτήσουν.

 ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 – Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού 700 ευρώ/μήνα και αναλογικά με την σύνθεση της οικογένειας τους

– Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

 – Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

 – Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

 – Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

 – Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

 -Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

 – Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ                                            ΦΡΕΝΤΖΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ