Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι περιοχές της Αθήνας που «βράζουν»

Το ιικό φορτίο στην Αττική όλο και αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες. Τα στοιχεία από τα λύματα φέρνουν δυσοίωνες προβλέψεις και ανησυχία για έκρηξη κρουσμάτων. Σε κλοιό κορονοϊού βρίσκεται η Αττική με τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές να αυξάνονται.

Το κέντρο της Αθήνας καταγράφει καθημερινά την αρνητική πρωτιά σε αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, ωστόσο, φαίνεται πως φορτώνονται και άλλες περιοχές.

Σε Πειραιά και Δυτική Αττική επίσης εντοπίζονται πολλά κρούσματα με το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα να είναι στο «κόκκινο» και από τη Δυτική Αθήνα να «βράζει» το Ίλιον. Στην εξίσωση όμως μπαίνουν για τα καλά και τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Στον Διόνυσο για παράδειγμα η αναλογία rapid test και κρουσμάτων έδειξε ότι ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το όριο συναγερμού φτάνοντας το 4%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και στην Κηφισιά.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία από τα λύματα της Αττικής φέρνουν δυσοίωνες προβλέψεις και φόβο για έκρηξη. Το ιικό φορτίο το διήμερο της πρωτοχρονιάς στο λεκανοπέδιο τριπλασιάστηκε κάτι το οποίο ανησυχεί πάρα πολύ τους επιστήμονες.

Από την άλλη η Δυτική Αττική δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στο παρατεταμένο lockdown και τα ενεργά κρούσματα τις δύο τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα κρούσματα στην Αττική είναι διάσπαρτα παντού ενώ οι εικόνες των Θεοφανείων έχουν προκαλέσει ανησυχία. Αν η κατάσταση χειροτερέψει δεν αποκλείουν την λήψη πιο αυστηρών μέτρων.

Αττική: Που βρίσκονται τα 187 νέα κρούσματα 

Η Αττική παραμένει η πρωταθλήτρια στα κρούσματα κορονοϊού και σήμερα 7 Ιανουαρίου κατέγραψε 187 νέες μολύνσεις.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών με 60 κρούσματα και ακολουθούν ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 29, ο Πειραιάς και η Ανατολική Αττική με 26, η Δυτική Αττική με 24, ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 18 και ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 4 κρούσματα.

Στα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ο Πειραιάς έχει 18,57 και ακολουθούν ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 15,43 και η Δυτική Αττική με 14,91 κρούσματα.

 Στη συνέχεια ο Δυτικός Τομέας Αθηνών (5,92), ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών (5,83), η Ανατολική Αττική (5,18) και ο Βόρειος Τομέας Αθηνών (0,68).

Πηγή: Newsit.gr