Τη δημιουργία Συνδέσμου απανταχού Αχαιών συντονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΟΔΙ, Αλέξανδρος Κωστόπουλος

Στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ έκανε γνωστή την πρόθεσή του για τη δημιουργία Συνδέσμου απανταχού Αχαιών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών και οικονομολόγος, κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνδημότης μας κ. Κωστόπουλος – και πατέρας του Αντιδημάρχου Οικονομικών Τιμολέοντα Κωστόπουλου – αφορμή για αυτή την κίνηση, απετέλεσαν αρκετά μηνύματα από πολλούς επιφανείς Αχαιούς σχετικά με την, ανύπαρκτη σήμερα, συλλογική εκπροσώπηση των απανταχού Αχαιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τόνισε την σημαντική προσφορά της Αχαΐας στο Ελληνικό Έθνος, αλλά και την παρακμή των τελευταίων ετών. Στόχος είναι η ανάδειξη του παρελθόντος και η δημιουργία αναπτυξιακών δράσεων.

********

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 21/01/2021

“ΑΧΑΙΟΙ ΟΠΟΥ ΓΗΣ, ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ”

Μια πρωτοβουλία με στόχο την… αποβάλτωση της Αχαΐας σε κάθε επίπεδο έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, οικονομολόγος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Οικονομικών Διευθυντών. Όπως έγινε γνωστό στην «Π», ο κ. Κωστόπουλος συντονίζει τις ενέργειες για τη δημιουργία Συνδέσμου των απανταχού Αχαιών, ζητώντας από σημαντικές προσωπικότητες με καταγωγή από το νομό να συμμετάσχουν στην προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

ΑΦΟΡΜΗ

«Αφορμή για αυτή την κίνηση, απετέλεσαν αρκετά μηνύματα από πολλούς επιφανείς Αχαιούς συμπατριώτες μας (Πανεπιστημιακούς καθηγητές, επιχειρηματίες, εκδότες εφημερίδων, κλπ.), σχετικά με την, ανύπαρκτη σήμερα, συλλογική εκπροσώπηση των απανταχού Αχαιών, των καταγόμενων δηλαδή από νομό Αχαΐας, ευρισκομένων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και κατόπιν σοβαρής περίσκεψης, θα ήθελα να θέσω υπό την κρίση σας κάποιες σκέψεις, σχετικά με την δημιουργία συλλογικής εκπροσώπησης των απανταχού Αχαιών» αναφέρει ο κ. Κωστόπουλος και συνεχίζει αναδεικνύοντας την πανελλήνια σημασία των Αχαιών τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σε τι σημείο βρισκόμαστε σήμερα: «Όπως είναι γνωστό, παρά την σημαντική προσφορά της Αχαΐας στο Ελληνικό Έθνος, όμως, τα τελευταία χρόνια ευρίσκεται σε παρακμή, αφού το βιοτικό επίπεδο του λαού της, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά, λόγω της αποβιομηχάνισης της περιοχής και της εγκατάλειψής της από την κεντρική διοίκηση».

ΣΚΟΠΟΣ

Ο προτεινόμενος Σύνδεσμος θέλει να στοχεύσει στην ανάδειξη της διαχρονικής προσφοράς των απανταχού Αχαιών στη χώρα μας και ιδιαίτερα πνευματικό, πολιτιστικό, πολιτικό, οικονομικό και πνευματικό τομέα, με απώτερο στόχο την δυνατότητα γνωστοποίησης και αξιοποίησης των επιτευγμάτων αυτών προς γενικότερο όφελος.

Μέχρι στιγμής, έχει συσταθεί η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Συνδέσμου, όπου συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες όπως: Γιώτα Αντωνοπούλου (Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Φωκίων Ζαΐμης (Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος), Χρίστος Καραχάλιος (Επιχειρηματίας), Βασίλης Κατριβέσης (Διδάκτωρ Οικονομικών και πρώην Γεν. Διευθυντής Υπ. Οικονομικών), Χάρης Κατσαρδής (Ιατρός, Καθηγητής Παν. Αθηνών), Αλέξανδρος Κωστόπουλος (Οικονομολόγος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών), Γιώργος Λαζουράς (Δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων), Ανδρέας Νικολόπουλος (Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικού Παν. Αθηνών), Αχιλλέας Ροδίτης (Δημοσιογράφος), Άγγελος Τσιγκρής (Δικηγόρος, Διδάκτωρ εγκληματολογίας, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας). Γιώργος Χρούσος (Καθηγητής Παιδιατρικής Παν. Αθηνών).

ΟΡΓΑΝΑ

Ο υπό δημιουργία Σύνδεσμος προβλέπεται να έχει ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων και στόχων. Ως εκ τούτου, θα καθιερωθούν οκτώ υποκατηγορίες για την ορθότερη λειτουργία και αποδοτικότητα. Αναλυτικά μας έκανε γνωστό ο κ. Κωστόπουλος πως η πρότασή του περιλαμβάνει τη σύσταση ιστορικού συμβουλίου, πολιτιστικού συμβουλίου, πολιτικού συμβουλίου, οικονομικού συμβουλίου, συμβούλιο μελών, συμβούλιο απόδημων Αχαιών, συμβούλιο εκδηλώσεων και συμβούλιο Τύπου.

ΣΤΟΧΟΙ

Ο απώτερος στόχος του Συνδέσμου είναι σε βάθος χρόνου να πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων που θα αναδεικνύουν την πολιτιστική, πολιτική και οικονομική προσφορά των Αχαιών στη χώρα μας και επιπλέον να προσφέρει τις δυνάμεις των μελών του συνδέσμου για την οργάνωση θεματικών εκδηλώσεων, για την εκπόνηση οικονομικών μελετών με στόχο την ανάπτυξη αλλά και να οργανώσει την επικοινωνία των απανταχού Αχαιών.