«Αποκεντρωμένη σιγή ιχθύος» – Φαινόμενο κατ’ εξακολούθηση;

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σοβαρό ζήτημα φαίνεται να προκύπτει μεταξύ δημάρχων και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/1/2021. Μάλιστα οι αποκαλύψεις ήταν αρκετές και σημαντικές.

Όπως αρχικά αναφέρθηκε από το Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά, ενώ έχουν ήδη παρέλθει 31 ημέρες από την αποστολή εκεί της σύμβασης δανείου που προτίθεται να υπογράψει ο Δήμος με Τράπεζα για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 119 (πρώην Μακρή), δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επίσης ακόμη δεν έχει αποφανθεί σχετικά με την προσφυγή που έγινε από το Δήμο για την ισχύ του Τεχνικού Προγράμματος 2021. Αποτέλεσμα ο δήμος να βρίσκεται με «δεμένα χέρια» και να μην μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου, για το ίδιο πρόβλημα διαμαρτυρήθηκαν δύο ακόμα δήμαρχοι στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των μελών της ΚΕΔΕ, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν ανήκουν καν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο πολιτικός συσχετισμός έγινε γιατί ειπώθηκε, ότι ο εν λόγω Γενικός Γραμματέας διορίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς, κατά εκτίμηση του κ. Ζορμπά, ακολουθεί τις τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Για το λόγο αυτό, είπε, όφειλε η κυβέρνηση της Ν.Δ. να τον αλλάξει άμεσα ώστε να μην καθίσταται τροχοπέδη στα έργα που θέλουν να υλοποιήσουν οι δήμαρχοι.

Παράπονο εξέφρασε και ο κ. Γιώργος Οικονόμου (Νέα Αρχή) για προσφυγές που έχει κάνει προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τις οποίες ούτε εκείνος έχει λάβει απαντήσεις.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι κατά τη χρονική διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθήσαμε την κατ’ εξακολούθηση όμοια αντίδραση, αφού πέντε (5) προσφυγές υπαλλήλου του Δήμου και ακόμη τέσσερις (4) προσφυγές αθλητικού σωματείου της Αγίας Παρασκευής «χάθηκαν σιωπηρά» όντας στη διοίκηση ο ίδιος Γενικός Γραμματέας!!! Που σημαίνει ότι ΠΟΤΕ δεν δόθηκαν απαντήσεις είτε θετικές είτε αρνητικές. Τουλάχιστον αυτές έγιναν γνωστές στο aparaskevi-images.gr χωρίς να γνωρίζουμε αν υπάρχουν και άλλες «σιωπηρές (μη) αποφάσεις».

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος τις επόμενες ημέρες ο συγκεκριμένος Γ.Γ. θα λάβει εξώδικο και αν χρειαστεί θα κινηθεί και νομικά.

Σαφώς ο τρόπος αυτός διοίκησης ενός Οργανισμού είναι πρωτοφανής και σίγουρα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο όποιου διοικητή τον εφαρμόζει. Δεν είναι δυνατόν ένας υπάλληλος που κατέχει θέση ευθύνης να μην εκτελεί τα καθήκοντα για τα οποία αμείβεται και να κρατάει «ομήρους» τόσο ολόκληρους δήμους, όσο και μεμονωμένους πολίτες.