Κώστας Τσιαμπάς: Ένα σωστά προσδιορισμένο πρόβλημα έχει λυθεί κατά 50%

Τις τελευταίες ημέρες, οι δημότες έχουν γίνει μάρτυρες μιας αναστάτωσης,  από τις ανακοινώσεις των κυρίων Δημάρχου και Αντιδημάρχου  Τεχνικών υπηρεσιών, ότι δήθεν υπάρχει  κίνδυνος  να σταματήσει η ανέγερση  του Δημαρχείου, επειδή η Πρώην πρόεδρος  της Βουλής των Ελλήνων, κα Κωνσταντοπούλου Ζωή, με ανακοίνωσή της κατηγορεί το Δήμο για την κοπή των πεύκων, που υπήρχαν στο χώρο ανέγερσης, ισχυριζόμενη ότι:

 α.  Η άδεια οικοδομής έχει λήξει.

 β.  Για την κοπή  των δένδρων έπρεπε να εκδώσει άδεια η δασική υπηρεσία.

Και οι δύο ισχυρισμοί δεν ευσταθούν, καθότι:

 Η άδεια οικοδομής (162/2013) εκδόθηκε νόμιμα με βάσει το νόμο 4030/2011. Με διαδοχικούς νόμους  δόθηκε παράταση ισχύος , με τελευταίο, το άρθρο 52 του Ν.4710/20,ΦΕΚ142/Α/23-7-2020 με τον οποίο δόθηκε παράταση ισχύος μέχρι 31/12/2022 και συνεπώς  δεν έχει λήξει  και δεν χρειάζεται  ΄΄αναθεώρηση για παράταση ισχύος΄΄. Στην άδεια αναφέρεται  σαφώς ,  η κοπή των δένδρων, συνεπώς δεν υπάρχει καμιά παρανομία.

Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό ότι για την κοπή των δένδρων έπρεπε να εκδώσει άδεια η δασική υπηρεσία  δεν ευσταθεί επίσης. Προφανώς διέφυγε της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι η Δασική Υπηρεσία εμπλέκεται σε ότι αφορά τα Δάση, τα Άλση, τις Πλατείες κλπ.  Ότι αφορά τα οικοδομικά τετράγωνα εντός σχεδίου, είναι αρμοδιότητας  αποκλειστικά της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία). Η οποία ως αρμόδια ενέκρινε την άδεια και μαζί την κοπή των δένδρων.

Κύριοι   Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε Τεχνικών υπηρεσιών

 – Δημιουργήσατε πρόβλημα εκ του μη όντος. Δημιουργήσατε σύγχυση, χωρίς να υπάρχει λόγος,  αναστατώσατε  τους Δημότες  ισχυριζόμενοι ότι ένα έργο που το περιμένουμε όλοι 60 χρόνια κινδυνεύει,

– Γιατί όλη αυτή η πρεμούρα; Χάσατε τη ψυχραιμία σας ;

-Τρομοκρατηθήκατε;  Μπορεί να γίνει  οποιαδήποτε νομική  ενέργεια  και από οποιονδήποτε. Όμως ο Δήμος  είναι νόμιμος  και δεν θα έπρεπε να αγωνιάτε.

– Εάν δεν γνωρίζατε τα παραπάνω, ενώ θα έπρεπε, γιατί δεν συμβουλευτήκατε τους μηχανικούς και τους δικηγόρους του Δήμου, οι οποίοι είναι άριστοι  επαγγελματίες, και  θα  αντιμετώπιζαν΄΄το πρόβλημα΄΄με απλές διαδικασίες. Γιατί άραγε ;;;;

Μερικές από τις αρετές κάθε χρηστής διοίκησης  είναι  η γνώση, η συνεχής ενημέρωση, ο σεβασμός  στις γνώσεις  των συνεργατών, η αντικειμενικότητα, η δικαιοσύνη  η ψυχραιμία κλπ.

Στις αρετές  δεν  έχουν θέση  τα επικοινωνιακά παιγνίδια εντυπωσιασμού.

Επικεφαλής της Παράταξης

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών