Σύλλογος Πευκακίων: Σοκαριστικό, ανακαλύψαμε 6 κεραίες κινητής τηλεφωνίας-Το κέρδος δυστυχώς επικράτησε της ηθικής

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ – ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ <<Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ>>

Αρχιμήδη 1 , Πευκάκια Αγίας Παρασκευής

Τηλ. 6937312554@ 6950690031

Αγία Παρασκευή 27/10/2020

ΑΠ. 960 ΠΡΟΣ : Κ. Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής

(Έγγραφο 1)

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τη Δημοτική Αρχή και τα μέλη του Συλλόγου “η Αναγέννηση” Πευκακίων πως εδώ και 15 ημέρες εγκαταστάθηκε νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας vodafone, στην οδό Κλεισθένους 89.

Σαν Σύλλογος ενεργήσαμε άμεσα, ερχόμενοι σε επαφή τόσο με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, όσο και με τις αρμόδιες αρχές, κάνοντας ότι είναι απαραίτητο.Η νέα κεραία, που σημειωτέων δεν εκπέμπει ακόμα, είναι καθ’ όλα νόμιμη.Το κέρδος δυστυχώς επικράτησε της ηθικής.

Ηθικής, για τις συνέπειες της έκθεσης σε ακτινοβολία, τόσο των μόνιμων κατοίκων που μένουν στην ακτίνα της, όσο και της ύπαρξης του παιδικού σταθμού της οδού Αισώπου.

Ο Σύλλογος διαθέτει όλα τα επίσημα έγγραφα που αφορούν και νομιμοποιούν την συγκεκριμένη κεραία, η οποία όταν λειτουργήσει, υποχρεούται λόγω του παιδικού σταθμού να εκπέμπει μάξιμουμ στο 60% της δυνατότητας της.

Στα Πευκάκια υπάρχουν πλέων 7 κεραίες αθροιζόμενες με αυτές που αναφέραμε στο σχετικό έγγραφό μας, http://www.peukakia-anagennisi.blogspot.com από τον Οκτώβριο του 2020 προς τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ώστε το βαν μέτρησης το οποίο διαθέτει, να βγει και να προβεί σε μετρήσεις.

Μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν έχει ανταποκριθεί.

Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να ανταποκριθεί στο αίτημα μας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου

——————————————————————————————————————-

(Έγγραφο 2)

ΘΕΜΑ : ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Κύριοι, Στο υπόμνημα των αιτημάτων μας, που κατά καιρούς ο Σύλλογος Πευκακίων ” η Αναγέννηση” σας υποβάλει, αναφέρει πάντα, έστω επιγραμματικά και το θέμα των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας.

Σαν Σύλλογος που σέβεται την συνοικία και τους κατοίκους που εκπροσωπεί, πραγματοποιήσαμε μία έρευνα μέσω της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και του προγράμματος ” Αύρα 2020″, για να δούμε ποιές είναι οι κεραίες που υπάρχουν στη συνοικία μας, σε ποιές εταιρείες ανήκουν και κυρίως αν γίνονται μετρήσεις ακτινοβολίας και πότε έγιναν αυτές.

Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι σοκαριστικό, μιας και ανακαλύψαμε πως στις 6 κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν στα Πευκάκια, ορισμένες έχουν να μετρηθούν από 1, 2, 4 έως και 12 χρόνια!!! Το αν εκπέμπουν στα όρια που ο νόμος ορίζει δεν το γνωρίζουμε, όμως αυτό πρέπει να το μάθουμε άμεσα και γι αυτό θα πρέπει να μεριμνήσετε εσείς.

Πρόσφατα ανακοινώσατε την προμήθεια από τον Δημόκριτο, ενός βαν το οποίο θα μετρά την ακτινοβολία που εκπέμπουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας, μετασχηματιστές υψηλής ή και χαμηλής τάσης του ΔΕΔΗΕ και άλλες ενδεχομένως πηγές ακτινοβολίας. Ζητούμε άμεσα από εσάς και χωρίς καθυστέρηση, την μέτρηση των κεραιών που βρίσκονται στη γεωγραφική περιοχή των Πευκακίων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μέτρησης στον Σύλλογο μας.

Η κίνηση σας θα πρέπει να είναι άμεση και αιφνιδιαστική, ώστε τα αποτελέσματα να είναι πραγματικά, μη δίνοντας την ευκαιρία στις εταιρείες που πιθανώς εκπέμπουν εκτός ορίων να ρυθμίσουν την εκπομπή τους.

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, και οι ημερομηνίες μετρήσεων αυτών είναι αναλυτικά:

α. Αγίας Θέκλας 5, εταιρεία WIND, μετρήσεις 10/5/2011, 31/7/2018 !!!

β. Καραολή Δημητρίου 27, εταιρεία VODAFONE, μετρήσεις 3/9/2008 !!!!!!!!!!!!

γ. Αλεξ. Παναγούλη 70, εταιρεία WIND, μετρήσεις 20/9/2019.

δ. Αγ. Τριάδος 68 & Παρνασσού, εταιρεία VODAFONE, μετρήσεις 22/12/2015, 6/10/2017, 19/9/2019.

ε. Αχαίας 18 & Πλουμπίδη, εταιρεία VODAFONE, μετρήσεις 27/10/2016 !!!!!!!! στ. Μεσογείων 572, εταιρεία VODAFONE, μετρήσεις 10/5/2011, 6/10/2016 !!!!!!!

Περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου