Τέλη κυκλοφορίας: Παρατείνεται η προθεσμία για την πληρωμή τους

Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. “Το Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021. Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα” αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Αρκετοί φορολογούμενοι νόμιζαν ότι η προθεσμία έληγε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και όχι την Παρασκευή που ήταν η τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, με αποτέλεσμα να έπρεπε να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα για την εκπρόθεσμη καταβολή τους. Αυτό συνέβη σε αρκετούς που επιχείρησαν να πληρώσουν τα τέλη σήμερα, καθώς διαπίστωσαν ότι η διορία είχε λήξει. Όσα πρόστιμα επιβλήθηκαν θα επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Η πληρωμή Το φετινό ειδοποιητήριο, για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Η ΑΑΔΕ συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με 3 διαφορετικούς τρόπους:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)
  • Για να λάβουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα ειδοποιητήρια για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διδικασία στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, www.aade.gr

Με κωδικούς Taxisnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας

Χωρίς κωδικούς Taxisnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet