Φυσάει Κόντρα: Οι γειτονιές μας μίλησαν.. ο κρατικός και κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαρτίου συνέβη σε όλη την Ελλάδα κάτι ιστορικό. Οι γειτονιές των πόλεων πλημμύρισαν με τεράστιες συγκεντρώσεις που γίνονταν ταυτόχρονα, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την αστυνομική βία. Στις περισσότερες γειτονιές, οι συγκεντρώσεις αυτές ήταν οι μαζικότερες που είχαν γίνει ποτέ. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα πως η αντιδημοκρατική εκτροπή δε θα περάσει.

Μια από αυτές είναι και η Αγία Παρασκευή. Αυτό που συνέβη το Σάββατο στην πόλη μας ήταν ιστορικό. Δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη συγκέντρωση- διαδήλωση στην ιστορία της. Όλη η νεολαία της περιοχής, αλλά και πολίτες όλων των ηλικιών, συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία και την Αγίου Ιωάννου, με τον αριθμό ενδεχομένως να φτάνει μέχρι και τα 1500 άτομα. Πρόκειται για μια πάνδημη κραυγή. Η κοινωνία της πόλης μας, όπως και κάθε γειτονιάς, δεν ανέχεται την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την όξυνση του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και διεκδικεί υγεία- παιδεία- δημοκρατία και ελευθερία.

Θέλουμε να χαιρετίσουμε τους χιλιάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες μας που συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Χαιρόμαστε που το Φυσάει Κόντρα πρωταγωνίστησε στη διοργάνωση αυτής της ιστορικής μέρας, χαιρόμαστε που βρεθήκαμε δίπλα σε συλλογικότητες που κάλεσαν επίσης σε αυτή, όπως η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, αλλά και σε ανθρώπους από όμορους Δήμους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, όπως κι εμείς στηρίξαμε την τεράστια συγκέντρωση στο Χαλάνδρι στις 14 Μαρτίου.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί και πολλές από τα σωματεία, τους συλλόγους και τις ενώσεις της περιοχής συμμετείχαν, όπως και κόσμος από άλλες δημοτικές παρατάξεις, και ενδεχομένως για λόγους δισταγμού ή έλλειψης χρόνου δεν επέλεξαν να καλέσουν δημόσια. Δεν έχει σημασία. Ο δρόμος του μαζικού, αποφασιστικού και ενωτικού αγώνα για την ανατροπή του κρατικού αυταρχισμού και την υπεράσπιση της υγείας, της εργασίας και της αξιοπρέπειας είναι μακρύς και πλατύς. Όμως μπορούμε να πούμε ότι είναι πια ανοιχτός.

Οι πολιτικές ηγεσίες στην πόλης μας και της χώρας, θα αποσιωπήσουν το γεγονός. Το μιντιακό κατεστημένο θα συνεχίσει τη συκοφαντία, την τρομοκράτηση, θα κατηγορήσει ίσως τις συγκεντρώσεις για την πανδημία, θέλοντας να αποπροσανατολίσει από το έγκλημα ενός χρόνου που πράττει η κυβέρνηση. Όμως ο κόσμος έχει μυαλό και κρίση. Και οι ισχυροί δε μπορούν πια να τον αψηφούν, να του κουνάν το δάχτυλο, να κυβερνούν μόνο με γκλοπ και ψέματα, να διαχειρίζονται μια υγειονομική κρίση μόνο με παράλογες απαγορεύσεις και μέτρα καταστολής.

Τελείωσε αυτό. Ο λαός είναι πια στο προσκήνιο. Μαζικά, αποφασιστικά, θα συνεχίσουμε.