Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννακόπουλος- Με ένα κλίκ και από το σπίτι η αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης

Photo: aparaskevi-images.gr

Τέρμα στις ουρές και τις πολύωρες αναμονές. Μια ακόμη δέσμευση μας έγινε πράξη. Από σήμερα ψηφιακά οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την αντικατάσταση άδειας οδήγησης. Είτε αφορά στην έκδοση αντιγράφου λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας, είτε στην αντικατάσταση παλαιού διπλώματος με νέου τύπου. Απλά, γρήγορα και από το σπίτι. Με ένα κλικ στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr και με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων του Taxisnet.

Αδιάκοπα και συστηματικά εργαζόμαστε μαζί με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, ώστε η ηλεκτρονική αυτή εφαρμογή να υποδέχεται αιτήσεις και δικαιολογητικά και για την αρχική έκδοση ή την επέκταση των αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών. Η πρότασή μας έχει υιοθετηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία και ευελπιστούμε τους επόμενους μήνες να είναι χειροπιαστή πραγματικότητα.

Επόμενα βήματα, σύμφωνα με το στρατηγικό μας σχεδιασμό, είναι ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός των εξετάσεων δίχως να απαιτείται η προσέλευση του υποψηφίου οδηγού στις υπηρεσίες, καθώς και η νομοθέτηση της πρότασή μας για την ηλεκτρονική μεταβίβαση οχήματος ή μοτοσικλέτας. Με το ψηφιακό μετασχηματισμό των Διευθύνσεων Μεταφορών τουλάχιστον 400.000 πολίτες της Αττικής θα εξυπηρετούνται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά και από απόσταση.

 ———————-

Αυτές και άλλες παρεμβάσεις βρίσκονται στο πυρήνα της προγραμματικής συνεργασίας με τον Γ. Πατούλη. Τα αποτελέσματα θεωρώ ότι δικαιώνουν στην πράξη αυτή την επιλογή. 

Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών

Βασίλειος Γιαννακόπουλος