Αντιπερ/χης Βασίλης Γιαννακόπουλος – Δεν μάσησε τα λόγια του για Περιφέρεια και Δήμο (VD)

Την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών στην Περιφέρεια Αττικής και τους μελλοντικούς στόχους του είχε την ευκαιρία να αναλύσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος στην συνέντευξη που παραχώρησε στο aparaskevi-images.gr και στην αρθρογράφο κ. Λένα Μαρκή.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος «Λιγότεροι στα γκισέ… για αποτελεσματικότερη  εξυπηρέτηση», αφού «Με το ψηφιακό μετασχηματισμό των Διευθύνσεων Μεταφορών τουλάχιστον 400.000 πολίτες της Αττικής θα εξυπηρετούνται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά και από απόσταση».

Αναφέρθηκε σε νέες ψηφιακές εφαρμογές, όπως τον ηλεκτρονικό προγραμματισμό του χρόνου εξετάσεων από τον ίδιο τον πολίτη, αλλά και την ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων και μοτοσυκλετών. Με τον τρόπο αυτό τόνισε, υπάρχει διαφάνεια και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Με προσωπικές παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη διεκδικούμε αλλαγές, προτείνουμε εφικτές – έξυπνες λύσεις προς όφελος των πολιτών και των επαγγελματιών», δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας είναι η συνεργασία με όλους τους Δήμους ανεξαιρέτως χωρίς να υπάρχουν οι παλιές κομματικές ταυτότητες και ταμπέλες. Ήδη για παράδειγμα, μέσα από την πανδημία που περνάμε η Περιφέρεια έχει συνδράμει τους δήμους με τη διενέργεια των rapid tests, δηλαδή γίνεται προσπάθεια να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια και στον υγειονομικό τομέα.

Ο κ. Γιαννακόπουλος στάθηκε και στο Δήμο Αγίας Παρασκευής αναφερόμενος στην κατασκευή του νέου Δημαρχιακού μεγάρου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και την θετική στάση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, μετά από πρόταση του ιδίου, να κινητοποιηθεί η διαδικασία της υπογειοποίησης της Λ. Μεσογείων ώστε να μην «κόβετε στα δύο» η πόλη.

Πολιτικά σκιαγράφησε τις δύο τελευταίες δημοτικές Αρχές του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη θέση που κατέχει και ενθουσιασμένος από το να μπορεί να προσφέρει στους πολίτες και «φωτογράφησε» την επιθυμία του για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, κατόπιν ερώτησης που δέχτηκε για το αν και που θα είναι υποψήφιος.

Όπως διαπιστώνεται μετά τη συζήτησή μας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακόπουλο έχουν υλοποιηθεί πολύ σημαντικές παρεμβάσεις και άλλες βρίσκονται στο πυρήνα της προγραμματικής συνεργασίας με τον Γιώργο Πατούλη. Τα αποτελέσματα θεωρούμε ότι δικαιώνουν στην πράξη αυτή την επιλογή.

(Σ.σ.: να επισημάνουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τηρήθηκαν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με την αποφυγή διασποράς της νόσου Covid-19 και οι μάσκες βγήκαν μόνο κατά τη διάρκεια της συζήτησηςαφού τηρούνταν και η ανάλογη απόσταση).