Από τους Ανθρώπους δεν Λείπει η Δύναμη, Λείπει η Θέληση

Με  ανακούφιση πληροφορηθήκαμε ότι έστω και μετά από ένα χρόνο το ΔΣ με εισήγηση της διοίκησης ψήφισε την απαλλαγή των επιχειρήσεων και επαγγελματιών από την καταβολή των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το διάστημα που είχαν/ουν διακόψει τις δραστηριότητες λόγω επιδημίας.

Η απαλλαγή προβλέπεται από το  Ν. 4764/20 (με ισχύ περιορισμένο χρόνο). Οι Δήμοι έχουν επιχορηγηθεί  για την συγκεκριμένη πράξη από την Κυβέρνηση.

Δεν  ολιγώρησε μόνο η Διοίκηση αλλά και η Αντιπολίτευση η οποία ,κατά την ψήφιση των τελών για το 2021 (Οκτώβριος 2020) προτίμησε για άλλη μια φορά  να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και όχι να κατεβάσει δική της πρόταση για να λυθεί το πρόβλημα όπως έκανε σε άλλη περίπτωση, που τη βόλευε  επικοινωνιακά.

Για να έχει ουσιαστικό  αποτέλεσμα, έστω και καθυστερημένα, η λύση που δόθηκε   και για να μην ταλαιπωρηθούν οι ενδιαφερόμενοι, η παράταξη ‘Όραμα για την Αγία Παρασκευή΄΄ θα  επαναφέρει τη πρόταση που ανακοίνωσε στις 4/1/2021,την οποία εφαρμόζουν αρκετοί  Δήμοι που νοιάστηκαν πραγματικά να λύσουν το πρόβλημα.Οιδικαιούχοι να υποβάλλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και ο Δήμος να τους επιστρέψει άμεσα τα δικαιούμενα τέλη.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης “Όραμα για την Αγία Παρασκευή

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
τ.  Δημοτικός Σύμβουλος και
πρώην

Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών