“Νέα Αρχή”: Λιτή γιορτή με την φιλαρμονική, με τραγούδια και… παρατράγουδα

Εφέτος με την συμπλήρωση 200 χρόνων από τη στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους, η πόλη μας γιόρτασε
την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, όχι όπως θα ήθελε και αρμόζει στους  Ήρωες, αλλά με ειδικές συνθήκες που επιβάλλονται από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της  πανδημίας.

Λίγοι προσκεκλημένοι και λίγοι δημότες στην Δοξολογία,  στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνου.
Με την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου ήχησε ο Εθνικός Ύμνος και τα πατριωτικά εμβατήρια.
Μοναδική παραφωνία (και δεν είναι η πρώτη φορά),  η βεβήλωση από τους «γνωστούς άγνωστους» της πλάκας του μνημείου των Ηρώων και η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να το αποκαταστήσει τουλάχιστον για την εκδήλωση. Αν είχε δεχθεί προ πολλού την πρότασή μας να εξασφαλίσει με αντιγκράφιτι επίστρωση όλα τα μνημεία της πόλης, θα είχαμε αποφύγει τέτοια περιστατικά.  Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά στο αποκορύφωμα της οργανωτικής ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής που δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το πρόγραμμα και το λιτό τελετουργικό με τους προβλεπόμενους περιορισμούς,  με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να κάνει ότι θέλει, ο Δήμαρχος με τον γνωστό αγενή τρόπο, με φωνές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά πολιτικού κόμματος και του εκπροσώπου του, άφησε εμβρόντητους τους παρευρισκόμενους. Ευτυχώς η μουσική παρέμβαση της φιλαρμονικής, την οποία συγχαίρουμε δημόσια, κάλυψε μέρος της ασχήμιας.
Η εικόνα αυτή δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο για την έλλειψη ψυχραιμίας και την επιλεκτική συμπεριφορά του,  αλλά και την πόλη που εκπροσωπεί, σε μια δημόσια εκδήλωση όπου όλοι οι Έλληνες πρέπει να εκπέμπουμε ένα μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας.
Όλοι εμείς,  δημότες και παρατάξεις, οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και θα το κάνουμε. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ