14ο νηπιαγωγείο – Μια καινούργια σχολική υποδομή προστίθεται στα Πευκάκια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Βασίλη Σάρκουλα, το 14ο Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια είναι πανέτοιμο να δεχτεί τους μικρούς μαθητές. Παρατηρώντας τις πρόσφατες εικόνες πρόκειται για ένα στολίδι που έρχεται να προστεθεί στις σχολικές υποδομές της πόλης.

Την κατασκευή του ανέλαβαν οι ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ σε οικόπεδο του Δήμου Αγίας Παρασκευής που περικλείεται από τις οδούς Αγ. Βασιλείου – Κάδμου – Σοφοκλή – Φαιστού στα Πευκάκια. Στο ίδιο οικόπεδο (ΟΤ 328) έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί (και πιθανά θα ξεκινήσει σύντομα) και παιδικός σταθμός. Το έργο που ξεκίνησε το 2013 με την παραχώρηση του οικοπέδου στον τότε ΟΣΚ, αποτελεί τμήμα της Πράξης Εφαρμογής των Πευκακίων (2005).

Αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, το Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησαν οι εργασίες και τον Νοέμβριο 2020 έγινε η διοικητική παραλαβή.

 Όπως αναφέρει ο κ. Σάρκουλας το νηπιαγωγείο ολοκληρώθηκε από τις ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ και μετά από επισημάνσεις και υποδείξεις του Δήμου προς την επιβλέπουσα μηχανικό των Κτηριακών Υποδομών, έγιναν οι απαραίτητες προσθήκες και είναι έτοιμο. Οι επιπλέον προσθήκες αφορούσαν μόνο τον περιβάλλοντα χώρο.

Το 14ο νηπιαγωγείο έρχεται να συμβάλει στην κάλυψη ακόμα μεγαλύτερων αναγκών του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό του νηπιαγωγείου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.