Δύο «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια απέκτησε η πλατεία Αγ. Παρασκευής

Δύο «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια τοποθέτησε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας.

Τα smart παγκάκια πέραν της ευκαιρίας για χαλάρωση των πολιτών, είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες βιώσιμων  πόλεων που σέβονται το περιβάλλον. Χρησιμοποιούν ανανεώσιμη πηγή ενέργειας μέσω ηλιακών πάνελ, υποστηρίζουν τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών με θύρες USB, διαθέτουν έξυπνο φωτισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο με 4G Wi-Fi. Επίσης δίνουν χρώμα στον χώρο, αφού με την έλευση της νύχτας ανάβουν σε διάφορα χρώματα.

 Είναι σημαντικό ότι ελέγχονται διαρκώς ηλεκτρονικά και ρυθμίζονται μέσω διαδικτύου. Στην ουσία είναι ένας ολοκληρωμένος ψηφιακός σταθμός διευκολύνσεων.

Στο πλαίσιο της «έξυπνης πόλης» η δημοτική Αρχή Ζορμπά πρωτοπορεί και καινοτομεί, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με τέτοιον τρόπο ώστε να διευκολύνει τη ζωή των δημοτών και των επισκεπτών του.

Τα συγκεκριμένα παγκάκια προσθέτουν αξία στο ήδη αναπλασμένο τμήμα της κεντρικής πλατείας. Στην ευχέρεια των δημοτών είναι να αναγνωρίσουν και να αξιοποιήσουν αυτή την αξία και να τα προστατεύσουν από αναίτιους και άσκοπους βανδαλισμούς.