Ψηφισμένος από το Νοέμβριο του 2020 ο Προϋπολογισμός του ΠΑΟΔΑΠ

Στην ακόλουθη δημοσίευση προέβη ο πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ), κ. Σπύρος Παπασπύρος, σχετικά με την καθυστέρηση του Προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου. Αφορμή ήταν σχόλιο που έγινε σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης από μέλος του Δ.Σ. που ανήκει στην αντιπολίτευση.

//

Επειδή δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις από παραπληροφόρηση-ανάρτηση του μέλους του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Λεωνίδα Παπασταθόπουλου (ορισμένου από την παράταξη του κ. Σταθόπουλου) όσον αφορά στον Προϋπολογισμό του ΠΑΟΔΑΠ, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στην ανάρτησή του. Στην οποία παραπληροφόρηση προέβη για έναν από τους κάτωθι δυο λόγους: Ή εσκεμμένα (για να πει κάτι) ή λόγω άγνοιας αφού στις περισσότερες συνεδριάσεις του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ απουσιάζει και δεν γνωρίζει το αντικείμενο.

Σύντομη ενημέρωση για το θέμα, με στοιχεία:

Ο Προϋπολογισμός του ΠΑΟΔΑΠ ψηφίσθηκε στο Διοικητικό του Συμβούλιο στις 26 Νοεμβρίου 2020. Σύμφωνα με την νομοθεσία, απεστάλη για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, αφού είχε ήδη εγκριθεί και από το Παρατηρητήριο. Απεστάλη ηλεκτρονικά η απόφαση και το Σώμα του Π/Υ, καθώς και 3 έγγραφα αντίγραφα της αποφάσεως με το Σώμα του ΠΥ, υπογεγραμμένα από όλα τα μέλη του ΔΣ.

Εν συνεχεία, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και στις 29 Ιανουαρίου εστάλη (ηλεκτρονικά και εγγράφως) από το Τμήμα των Δημοτικών Οργάνων του Δήμου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για έλεγχο νομιμότητος. Η Αποκεντρωμένη, επέστρεψε άμεσα τα έγγραφα, δηλώνοντας ότι δεν τα χρειάζεται αφού τα έχει ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα πάντα με την νομοθεσία, η Αποκεντρωμένη ήταν υποχρεωμένη να επιστρέψει, εγκεκριμένο ή μη, τον ΠΥ, εντός 20 ημερών αφ΄ότου τον παρέλαβε. Δεν συνέβη όμως αυτό, αφού σύμφωνα με την πρακτική πρώτα εγκρίνει τον ΠΥ των Δήμων και μετά των ΝΠΔΔ. Ο ΠΥ του Δήμου, εγκρίθηκε προ 10ημέρου περίπου και ανεμένετο και των ΝΠΔΔ. Την προηγουμένη Τετάρτη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζήτησε τηλεφωνικά από τον Δήμο, τα έγγραφα ΟΛΩΝ των ΝΠ (ΠΑΟΔΑΠ, ΠΑΙΣΔΑΠ, Δημοτικής Βιβλιοθήκης), τα οποία ενώ της είχαν αποσταλεί τα είχε επιστρέψει, τα οποία και αυθημερόν της παραδόθηκαν.

Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία γνωρίζουν άπαντες οι αρμόδιοι υπάλληλοι: Του ΠΑΟΔΑΠ, του Δήμου και της Αποκεντρωμένης. Καλώ οιονδήποτε από αυτούς, αν κάπου γράφω κάτι ψευδές ή ανακριβές, να με διαψεύσει.

.

Σ.σ. Η ανάρτηση στην οποία αναφέρεται ο κ. Παπασπύρος είναι η εξής: