Από τις 15 Μαΐου οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Στην τελική ευθεία άρσης του lockdown βρίσκεται η χώρα. Δεν θα ταξιδέψουμε το Πάσχα, ωστόσο θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις (μετακινήσεις εκτός νομού) από τις 15 Μαΐου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το Πάσχα δεν θα ταξιδέψουμε για να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την έναρξη της τουριστικής περιόδου και επισήμως από τις 15 Μαΐου, ενώ την ίδια ημέρα απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες.

Νωρίτερα, στις 3 Μαΐου θα ανοίξει η εστίαση, σε εξωτερικούς χώρους και από την ημέρα αυτή η κυκλοφορία το βράδυ διευρύνεται έως τις 23:00. Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις μετά το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε:

«Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας.

Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων