Κλειστά τα εμβολιαστικά κέντρα απο -Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα

Από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα θα παγώσει το πρόγραμμα Ελευθερία για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας και σε σχετική ερώτηση γιατί σταματούν οι εμβολιασμοί τις ημέρες του Πάσχα, είπε ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά την αργία της Πρωτομαγιάς και ότι οι τέσσερις ημέρες που θα σταματήσουν δεν θα επηρεάσουν συνολικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τονίζοντας πως οι άνθρωποι που εργάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα δεν έχουν σταματήσει καθόλου εδώ και αρκετούς μήνες να υποστηρίζουν την επιχείρηση «Ελευθερία».

«Από τις 3 του Νοέμβρη και για έξι μήνες οι άνθρωποι αυτοί αλλά και όλοι οι υγειονομικοί που εργάζονται στα νοσοκομεία είναι χωρίς ρεπό, ας το σκεφτούμε λοιπόν, και να εμβολιαστούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως τόνισε οι εμβολιασμοι θα γίνονται πλέον και σε ιδιωτικά κέντρα σε διγνωστικά και θεραπευτήρια. ενώ επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων έως της 10 το βράδυ. Παράλληλα θα είναι ανοιχτά και το Σαββατοκύριακο.

Την ανησυχία του για το γεγονός εξέφρασε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος σχολίασε σε ανάρτησή του: «Τα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα», ενώ πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν αργίες στη μάχη για την καταστολή της πανδημίας».