Ανάληψη ευθύνης απο την «Συμμορία Διάχυσης της Φλόγας» για τον εμπρησμό στη Δ.Ο.Υ. Χολαργού

Παραθέτουμε το κείμενο ανάληψης ευθύνης χωρίς αλλαγές ή παρεμβάσεις:

Ως αναρχικές/οι πιστεύουμε δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά για την επιλογή του στόχου. Πρόκειται για κρατικές δομές που συνεισφέρουν στην οικονομική αφαίμαξη των φτωχών, και στο να διώχνεται κόσμος από τα σπίτια του, ή να οδηγείται σε αυτοκτονίες και κατάθλιψη. Ανάλογα χτυπήματα άλλωστε έχουν γίνει και από άλλες ομάδες στο παρελθόν.

Στις 23/4 καταδικάστηκαν από την αστική δικαιοσύνη δύο αναρχικοί σύντροφοι , ο Δ. Χατζηβασιλειάδης και ο Β. Σταθόπουλος. Ο πρώτος βρισκόμενος στην παρανομία ενάμιση χρόνο, έχει αναλάβει την ευθύνη για τον οπλισμό, την απαλλοτρίωση και για την αντάρτικη οργάνωση : Επαναστατική Αυτοάμυνα. Ο δεύτερος είναι όμηρος του κράτους για τον τον λόγο οτι στάθηκε αλληλέγγυος έμπρακτα όταν ο Χατζηβασιλείαδης μετά από τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της απαλλοτρίωσης του κρατικού καζίνου (οπαπ) ζήτησε την βοήθεια του. Η δικαστική μαφία χρέωσε 19 χρόνια εγκλεισμό στον Β. Σταθόπουλο και 16 τον Δ. Χατζηβασιλειάδη οπού δικαζόταν ερήμην.

  • Έτσι εμείς αντανακλαστικά επιλέξαμε, αποφασίσαμε και χτυπήσαμε με εμπρηστικές διαθέσεις τέσσερις μέρες μετά τη δίκη 28/4 ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συντρόφους. Στόχος μας ήταν το Δ.Ο.Υ. Χολαργού στην Ελ. Βενιζέλου λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι οπού βρέθηκε ο οπλισμός και άλλα στοιχειά όσον αφορά την υπόθεση Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Θεωρήσαμε αυτονόητο να δράσουμε άμεσα και να κάνουμε το ελάχιστο για να δώσουμε ένα συνιάλο φωτιάς στους συντρόφους, ένα χαμόγελο αλληλεγγύης.

Όσον αφορά τη στημένη δίκη/ φάρσα γνωρίζουμε πολύ καλά τις συμφωνίες των γυμνοσάλιαγκων δικαστών με τα γουρούνια της ΔΑΕΕΒ. Την προσπάθεια εξόντωσης και ενοχοποίησης μιας παραδειγματικής κίνησης έμπρακτης αλληλεγγύης. Δεν μας ενδιαφέρουν τα νομικά τερτίπια αθωότητας η ενοχής σίγουρα όμως είναι τιμή μας να υπάρχουν αμετανόητοι, παράνομοι σύντροφοι ανάμεσα μας. Ξέρουμε καλά πόσο τους πονάει που ένας αντάρτης αναρχικός είναι φυγάς και οτί η λύσσα μπάτσων και κράτους δεν θα σταματήσουν με το να φυλακίζουν τον αλληλέγγυο σύντροφό του. Είμαστε βέβαιοι πώς στο σύντομο μέλλον λόγο της ανικανότητας τους θα το ρίξουν προς τους ρουφιάνους δηλαδή θα επικηρύξουν τον Χατζηβασιλειάδη ή ακόμα να τον δολοφονήσουν σε περίπτωση συμπλοκής/ καταδίωξης.

Είναι αδιανόητο και αμοραλιστικό την ώρα που ένας αναρχικός βρίσκεται στην παρανομία και ένας άλλος φορτώνεται χρόνια εγκλεισμού ο “αναρχικός χώρος” να μένει με τα χέρια δεμένα Βέβαια η απάθεια του χώρου δεν είναι κάτι καινούριο. Φυσικά τον τελευταίο καιρό η κατάσταση είναι ασφυκτική ο αριστερισμός που εισβάλει ολοένα και περισσότερο στον χώρο των αναρχικών εντείνει στον εσωτερικό βάλτο στον εναλλακτισμό και τον μικροπολιτικό ανταγωνισμό που αναπαράγεται. Να ξεφύγουμε από τον ρεφορμισμό και τα κουκουλώματα, μόνη λύση είναι η δράση με κάθε μέσο. Έχοντας υπόψιν πάντα και την αυτοκριτική : Υπάρχοντας μέσα σε αυτό και εμείς κάνουμε λάθη, δεν μιλάμε ως πρωτοπορία. Παράλληλα το κράτος επενδύει οικονομικά και στρατιωτικά τους μπάτσους( προσλήψεις, αγορά οχημάτων) για την διαχείριση οπωσδήποτε κρίσης. Τους κρατάει στο standby και τους αμολά όποτε χρειαστεί για φόβητρο. Ο φόβος σπάει μόνο όταν σπάσει και το μονοπώλιο της κρατικής βίας. Δεν χρειάζεται να ακολουθούμε τα χτυπήματα του κράτους για απαντήσεις και να επαναπαυόμαστε όταν αυτό φαινομενικά δεν κάνει κάτι. Να δράσουμε με τους δικούς μας όρους επιθετικά. Σε μια εποχή φόβου και ελέγχου στα πάντα( απ’ τον δημόσιο χώρο ως την πανδημία) οι επιθετικές ενέργειες μας δίνουν ζωή και ανάσα.

  • Οπότε με αφορμή την απάθεια του χώρου του περασμένου μήνα και όλα τα παραπάνω πήραμε την πρωτοβουλία για να καλέσουμε για το μήνα Μάη δράσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό φυγά Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και στον αναρχικό όμηρο του κράτους Βαγγέλη Σταθόπουλο. Δράσεις επίθεσης σε πολιτικά πρόσωπα, δικαστές, Γραφεία της ΝΔ, σε μπάτσους εταιρίες και οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί ο καθένας/μια. Η δράσεις φυσικά δεν πλαισιώνονται σε εμπρησμούς μόνο άλλα και παρεμβάσεις μπογιές, σαμποτάζ κτλ. Ας τους αφιερώσουμε τα χτυπήματα επίθεσης , ας τους αφιερώσουμε έναν λαμπαδιασμένο Μάη.

Υ.Γ. Δεν ξεχνάμε τους αιχμάλωτους/τες αναρχικούς/ες της εξέγερσής στη Χιλή που διεξάγουν απεργία πείνας από τις 22 Μάρτη. Συντρόφια πολλούς χαιρετισμούς και σινιάλα φωτιάς.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΝ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΥΡΗΝΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Συμμορία Διάχυσης της Φλόγας

Πηγή:.zougla.gr