Η τραγική κατάσταση στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη πρώτο θέμα στο επόμενο Δ.Σ.

Πλατεία Αγ. Ιωάννη, 2 Μαΐου 2021 (φωτογραφία: Iris Stergiou)

Η ένταση του προβλήματος που παρουσιάζεται στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη με τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις και την κατάσταση στην οποία παραδίδεται αυτή την επόμενη μέρα, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο Δήμαρχος κ. Βασίλη Ζορμπάς φέρνοντας το θέμα 1ο στην ημερήσια διάταξη την επόμενη εβδομάδα. Όπως επίσης δήλωσε, θα κληθεί να λάβει θέση ο τοπικός εξωραϊστικός σύλλογος, ο αρμόδιος Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεύθυνος για το Βόρειο Τομέα και φυσικά θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια δημοσιοποίησής του, ώστε να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στην πάνω πλατεία έχει ξεφύγει, ασχέτως καταστάσεως και μέτρων πανδημίας. Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Γιάννη Μυλωνάκη, υπάρχουν στοιχεία ότι στο κέντρο της πλατείας είχε στηθεί πάγκος που πουλούσε ποτά! Ο κ. Γιώργος Οικονόμου ενώ είχε σκοπό να θέσει θέμα για την πλατεία, αποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου για να έρθει το θέμα στο Δ.Σ. και ο κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης ενημέρωσε ότι έχει ήδη έτοιμη πρόταση.

Η πρόταση βρήκε εντέλει σύμφωνους όλους τους παρόντες επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Έγινε επισήμανση στο ότι θα πρέπει να προταθεί λύση και να ληφθεί κάποια απόφαση, αντί να διαδραματιστούν οι γνωστές άκαρπες αντιπαραθέσεις.

Να σημειώσουμε δε, ότι ήδη σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζεται έγγραφη διαμαρτυρία των κατοίκων πέριξ της πλατείας, με στόχο την συγκέντρωση υπογραφών και την παρουσίαση των τρομερών στιγμών που βιώνουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα (σκουπίδια, χρήση ουσιών, ανεξέλεγκτη (!) πώληση ποτών σε ανήλικους, διούρηση σε εισόδους πολυκατοικιών, παραβατική συμπεριφορά, κ.λπ).