ΚΚΕ- Κομματική οργάνωση Αγ. Παρασκευής: Ανοιχτές πλατείες για το λαό και τη νεολαία

Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας μας, παρά μόνο μέτρα για τη στήριξη των κερδών των μεγάλων ομίλων, συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στο λαό. Φέρει ακέραια ευθύνη για το κλίμα τρομοκρατίας που έστησε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Μάη στην πλατεία του Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή, με υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν την πλατεία και να απαγορεύουν την είσοδο σε αυτή. Ακριβώς ένα χρόνο πριν η κυβέρνηση έπειτα από πρόσκληση της δημοτικής αρχής είχε στείλει τα ματ, που μετέτρεψαν την πλατεία σε θάλαμο αερίων, για να εκκενώσει και να «αποστειρώσει» την ίδια πλατεία.

Σε μια περίοδο που ο λαός μας βιώνει καθημερινά τους δεκάδες θανάτους από τον κορονοϊό, τις τεράστιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες της πανδημίας και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε θεραπευτήρια μιας νόσου, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της ζωής του λαού με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ρυθμίσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά στέλνει αστυνομικές δυνάμεις για να εκφοβίζουν περαστικούς και νέους που ύστερα από 6 μήνες καραντίνας, αναζητούν μια ανάσα ανθρώπινης παρέας και συναναστροφής,  λίγη ώρα κοινωνικής ζωής, στους ελάχιστους ανοιχτούς χώρους.

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός συνδέονται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει το λαό ένοχο, με την κατηγορία της «ατομικής ευθύνης» για όσα συνειδητά δεν υλοποίησε για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού. Ταυτόχρονα η ένταση της κρατικής καταστολής υπηρετεί  το συνολικό σχεδιασμό της άρχουσας τάξης για επιβολή των αντιλαϊκών πολιτικών στην εργασία όπως με το σχεδιαζόμενο αντεργατικό νόμο, ενάντια σε κατακτημένα με θυσίες κοινωνικά δικαιώματα. Για αυτό άλλωστε οξύνεται η κρατική καταστολή και λαμβάνονται αντιδραστικά μέτρα περιορισμού της πολιτικής & συνδικαλιστικής δράσης και δίωξης του «ριζοσπαστισμού» στο σύνολο των χωρών της ΕΕ, ανεξάρτητα από την «απόχρωση» των κομμάτων που βρίσκονται στην κυβερνητική διαχείριση.

Απαιτούμε να φύγουν από την πλατεία του Άη Γιάννη οι αστυνομικές δυνάμεις και καλούμε το λαό της περιοχής να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα. Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας, να ορθώσουμε αγωνιστικό φραγμό που θα τσακίσει την ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική κάθε κυβέρνησης του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Κανένας εργαζόμενος, νέος, κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος, δεν πρέπει να υποκύψει και δεν πρέπει να ανεχθεί αυτή την κατάσταση της απαγόρευσης των λαϊκών δικαιωμάτων. Το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης εξελίσσεται σε πλήρη αστυνομοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα, την πολιτική του κυβερνητικού αυταρχισμού και ενώνουμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στην ένταση της καταστολής.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ