Στις 15 Μαΐου τέλος τα sms και στις 12 τα μεσάνυχτα η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επιστροφή στην κανονικότητα με πιο ευέλικτο ωράριο κυκλοφορίας και πιο χαλαρά μέτρα όσον αφορά τη διασκέδαση αλλά και την καθημερινή μας ζωή σε διάφορους τομείς, υπόσχονται οι ειδικοί, ενόψει και της τουριστικής περιόδου. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για χαλάρωση των μέτρων έτσι ώστε με την έναρξη του τουρισμού και την επιχείρηση εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας και να γίνει λίγο πιο ευχάριστη η ζωή μας.

Στις 15 Μαΐου τέλος τα sms και στις 12 τα μεσάνυχτα η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η εστίαση αναμένεται να έχει σύντομα τη μεγαλύτερη χαλάρωση, με το ωράριο κυκλοφορίας να μεταφέρεται έως τις 00:00, συνεπώς, και η εστίαση θα δουλεύει έως τα μεσάνυχτα, ενώ τον Ιούνιο θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων, με τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας.

Ο ίδιος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι τα γυμναστήρια καθώς και οι παιδότοποι που είναι από τους πιο πληττόμενους κλάδους, θα ενισχυθούν περαιτέρω οικονομικά και ήδη υπάρχει σχέδιο για την έκτακτη βοήθεια που θα λάβουν. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «η αφαίρεση όλων των μέτρων στήριξης δεν είναι συνετή. Κάποια μέτρα θα συνεχιστούν και αφού η αγορά λειτουργεί», ενώ πρόσθεσε ότι «αρχές Ιουνίου και ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση». «Αν όλα πάνε καλά στις 17 του μήνα θα ανοίξουμε τα γυμναστήρια, αρχικά για τους εμβολιασμένους… ».

«Μέχρι τις 12 το βράδυ το ωράριο στην εστίαση από 15 Μαΐου»

Θέμα λίγων ημερών είναι και η κατάργηση του sms για ψώνια στα μαγαζιά, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως από τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των SMS μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο. «Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και έπειτα από μία – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω. Σχετικά με τα click away και click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» επισήμανε ο ίδιος.Αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει και για την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, η απαγόρευση αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ.

Όμως, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και πρόσθεσε ότι «θα έχουμε μεγάλο πακέτο για τον κλάδο του τουρισμού σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις» προανήγγειλε και σημείωσε ότι «δεν λέω ότι η πανδημία τελείωσε, η πανδημία είναι ακόμα εδώ και πρέπει να προσέχουμε. Όσο γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα, κάθε μέρα που περνάει έχουμε 100.000 συμπολίτες μας που αρχίζουν να αποκτούν ανοσία» είπε ο υπουργός.