Έφτασε στην Ελλάδα ο Γιάννης Λαγός – Από το Εφετείο θα οδηγηθεί στις φυλακές

Στην Αθήνα βρίσκεται από το το μεσημέρι του Σαββάτου ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για να οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα Εφετών και από εκεί να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

«Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», είπε ο Γιάννης Λαγός βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα που τον οδήγησε λίγο πριν στο Εφετείο της Αθήνας.

Ο ευρωβουλευτής, πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής οδηγείται στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο οποίος θα του επιδώσει το φυλακιστήριο.

Στη συνέχεια θα οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή της κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Παρών στη διαδικασία στο Εφετείο θα είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου ευρωβουλευτή.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε: «Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της. Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.   Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».


Το μέχρι πριν λίγα χρόνια ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μετά τον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί στις φυλακές – το πιθανότερο είναι στις φυλακές Δομοκού – προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επέβαλλε τον περασμένο Οκτώβριο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.