Η Πλατεία Αγίου Ιωάννη να επιστρέψει σε όλους τους πολίτες !!!!

Η ομάδα κατοίκων «Πλατεία Αγ. Ιωάννη –SOS- δημιουργήθηκε πρόσφατα με στόχο αρχικά την προβολή των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στην πάνω πλατεία και κατόπιν την προσπάθεια ανεύρεσης λύσης. Στην ακόλουθη ανακοίνωση εξηγούν πολύ καλά τι συμβαίνει στην πλατεία και την σιωπηρή διαμαρτυρία των περιοίκων.

//

Κατά τη διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα το απόγευμα η πλατεία είναι άδεια. Τα παιδάκια, μικρά και μεγάλα, οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν πηγαίνουν πια στην πλατεία. Στην πλατεία που είναι για όλους.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό? Μήπως είναι όλοι οργανωμένοι σε κρυφές ομάδες στα social media? Μήπως είναι κάποια κίνηση πολιτικής παράταξης? 

Όχι ! Απλά διαδηλώνουν όλοι σιωπηρά, απέχουν από την πλατεία και εκφράζουν έτσι την απέχθεια τους για την κατάσταση. Έχουν πάρει ομόφωνη απόφαση και χρειάζονται δράσεις εδώ και τώρα. Από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, από όλους τους φορείς.

Τι τους οδήγησε όμως σε αυτή την απόφαση. Είναι απλό:

  • Η επίθεση σκουπιδιών, μπουκαλιών και ούρων που δέχεται κάθε βράδυ η πλατεία, παρά τις υπερπροσπάθειες των καθαριστών τα ουρά παραμένουν και τα γυαλάκια κόβουν τα χέρια των παιδιών. 
  • Τα μηχανάκια που τρέχουν και περνάνε και μέσα από την πλατεία. 
  • Η λειτουργία της πλατείας ως υπαίθριο μπαρ από τις απογευματινές ώρες.
  • Η διάλυση των δομών της πλατείας που δεν προσφέρουν ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον. 
  • Η αϋπνία.

Ποιοι παράγοντες συντελούν όμως στην εκθετική ανάπτυξη των προβλημάτων?

  • Η κατεστραμμένη πλατεία σίγουρα (σιντριβάνι, θέατρο, παρτέρια, πλακόστρωτα κτλ)

Τα στοιχεία αυτά πρέπει να ανανεωθούν, το σιντριβάνι δεν συντηρείται για πολλά χρόνια, το θέατρο δεν χρησιμοποιείται ως χώρος εκδηλώσεων, αποτελεί εστία μόλυνσης, τα σκαλιά του είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια και τελικά οι κερκίδες λειτουργούν μόνο ως τραπεζοκαθίσματα του υπαίθριου μπαρ. Η μικρή παιδική χαρά, η οποία σε κανονικές συνθήκες δεν μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των περιοίκων αλλά και κατοίκων της Αγίας Παρασκευής που θέλουν να επισκέπτονται την πλατεία. 

  • Η φασαρία η ούρηση, ο θόρυβος από τα μηχανάκια, οι εβδομαδιαίες  υπαίθριες συναυλίες, τα 2000 με 3000 άτομα που μαζεύονται κτλ είναι πια γνωστά.

Αυτά τα ξέρουμε όλοι εδώ και χρόνια, θα ανταποκριθούμε στα προβλήματα η δε θα πηγαίνουν οι κάτοικοι στον αη Γιάννη?

Η ομάδα κατοίκων «Πλατεία Αγ. Ιωάννη –SOS- Πλατεία Αγ. Ιωάννη – SOS- | Facebook

Οι φωτογραφίες είναι από δημοσιεύσεις στο facebook.