Για απαξίωση συλλόγων και φορέων από τη δημοτική αρχή, μιλάει η “Νέα Αρχή”

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” . Τα όσα αναγράφονται στην ανακοίνωση εκφράζουν καθαρά και μόνο τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς της και δεν υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το aparaskevi-images.gr.

//

Τα φαινόμενα του πολιτικού εκφοβισμού και της απαξίωσης φορέων και συλλόγων στην πόλη  μας  από την δημοτική αρχή, ολοένα πληθαίνουν και δεν μπορεί να είναι τυχαία περιστατικά, αλλά δείχνουν το ήθος, την αλαζονεία και την νοοτροπία των διοικούντων. Η δημοκρατία είναι ανεκτική στην διαφορετική  άποψη, όχι όμως σε ακραίες συμπεριφορές εκφοβισμού, διαπόμπευσης και άρνησης διαλόγου.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, να θυμηθούμε τι έγινε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Αφού διαπομπεύτηκαν δημόσια με ανακρίβειες και ψεύδη, με τα περίφημα  «ταβάνια των υπερωριών» αποδείχτηκε ότι οι εργαζόμενοι είχαν δίκιο και επιβεβαιώθηκε ότι εργάζονται για μεγάλο διάστημα  χωρίς καταβολή δεδουλευμένων και για πολύ μεγαλύτερο διάστημα χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας .

Και φυσικά για άλλη μία φορά  κάποιοι αρμόδιοι αγνοούν τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο αμαξοστάσιο που λειτουργεί στην κυριολεξία  χάρις στο φιλότιμο και την ανοχή των υπαλλήλων της καθαριότητας. Και όμως παρ’ όλα αυτά, αντί μιας συγνώμης,  οι εργαζόμενοι απειλήθηκαν δημόσια,  μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ΣΕΡΔΑΠ έβγαλε πρόσφατα μία ανακοίνωση για να πει την άποψή του και να αποκαταστήσει την αλήθεια για όσα ακούστηκαν. Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής ρώτησε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα και δεν πήρε απαντήσεις, αλλά απαξιωτικές εκφράσεις «….δεν διαβάζουμε τις ανακοινώσεις»!!!  Δίνουμε στην δημοσιότητα τα αποσπάσματα των πρακτικών για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους.

Ας θυμηθούμε επίσης τις ανακοινώσεις και τους χαρακτηρισμούς για την Ένωση Συλλόγων Γονέων που πραγματικά δίνει αγώνα για να αναδείξει τα προβλήματα και την προοπτική της σχολικής στέγης, για να φθάσουμε και στον Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών, όπου πέραν των άλλων διαβάσαμε από την δημοτική αρχή  ότι το Δ.Σ. δεν είναι αντιπροσωπευτικό λόγω μικρής συμμετοχής στις εκλογές του!!!

Με την ίδια λογική αμφισβητεί ο δήμαρχος και το αξίωμά του, αφού έλαβε 6825 ψήφους, στην πόλη μας των 120.000 κατοίκων, όπου οι μισοί περίπου είναι δημότες εγγεγραμμένοι στους καταλόγους και από αυτούς οι μισοί περίπου συμμετείχαν στις εκλογές. Αλλά το πρόβλημα για την δημοτική αρχή δεν είναι η μαζικότητα και η αντιπροσωπευτικότητα των Δ.Σ. των συλλόγων, αλλά όσοι διαφωνούν με τις επιλογές της, αφού και στον  σύλλογο του Τσακού όπου ψηφίζουν εκατοντάδες συνδημότες μας, επιφύλαξε την ίδια και χειρότερη, απαξιωτική συμπεριφορά. Επί πολλούς μήνες δεν συμμετείχε σε καμία πρόσκληση και συζήτηση για τα διαχρονικά αιτήματα του συλλόγου και όταν μετά από πολλές προσπάθειες  δέχθηκε να συζητήσει στο Δημαρχείο, συνέχισε τον εμπαιγμό και την ανανέωση των υποσχέσεων. Επειδή μάλιστα τόλμησαν να κάνουν κριτική για τα όσα υφίστανται, τους επέπληξε λέγοντας ότι δεν «…αντιπροσωπεύουν τίποτε».

Την ίδια απαξιωτική συμπεριφορά επέδειξε και στον ΣΕΔΑΠ, τον σύλλογο των εργαζομένων στον Δήμο, όταν είχε άποψη και πήρε θέση για τα θέματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας (θυμηθείτε τι έγινε πέρισυ με το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων του ΕΣΠΑ στους ΠΑΙΣΔΑΠ)

Μία σειρά περιστατικών με φορείς, προέδρους συλλόγων και αθλητικών σωματείων, με τις γνωστές λεκτικές εκτροπές και χαρακτηρισμούς του δημάρχου, επιβεβαιώνουν την σκληρή πραγματικότητα, ότι υπάρχει έλλειμα επικοινωνίας, συνεννόησης και σεβασμού στην κριτική και στην διαφορετική άποψη.

Και το χειρότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται όλη αυτή η διαφωνία και απέχθεια, με εκφοβισμό, λεκτική βία, ψεύδη και επιθετική συμπεριφορά. Είναι ο ορισμός του « πολιτικού bullying». Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε;

Όμως το κόστος για την πόλη δεν είναι μόνο πολιτικό και ενδεχομένως οικονομικό από κακές επιλογές. Είναι έντονα κοινωνικό και ηθικό, ακουμπά την ίδια την λειτουργία της δημοκρατίας. Αποθαρρύνει τους ενεργούς πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους από την ενασχόληση με τα κοινά.

Ο δήμαρχος δεν  θέλει να παραδεχτεί ότι ούτε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο διαθέτει, ούτε  την  ικανότητα να λύσει μόνος του τα προβλήματα της πόλης, που μέρα με τη μέρα τον διαψεύδουν και τον ξεπερνούν.  Και φυσικά είναι μεγάλες και οι ευθύνες όσων ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Εμείς σταθεροί στις δεσμεύσεις μας, επιδιώκουμε τον ουσιαστικό διάλογο, παίρνουμε θέση  για  τα προβλήματα του Δήμου, πάντα όμως με προτάσεις:  για την καθαριότητα, τους εργαζόμενους,  το αμαξοστάσιο, τις «απολύσεις» στους παιδικούς σταθμούς. την πλατεία του Άη Γιάννη που καθυστερήσαμε άλλα δύο χρόνια,  πάντα παρόντες στα  προβλήματα και στις γειτονιές, για το ΟΤ 118,  το ΟΤ 119, τα δημοτικά ιατρεία, τις αθλητικές υποδομές, το προπονητήριο, τα προβλήματα στα Πευκάκια,  στον Τσακό, στο Κοντόπευκο, στο κολυμβητήριο.

Καλούμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να δεσμευτούν ότι όλα τα θέματα των εργαζομένων, των φορέων και των συλλόγων θα συζητηθούν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεων. Ενθαρρύνουμε τους φορείς και τους συλλόγους να μην ανέχονται και να καταγγέλλουν δημόσια τέτοιες συμπεριφορές. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν.

Κάνουμε ταυτόχρονα έκκληση προς όλους  να θωρακίσουμε τον διάλογο, την ομαλότητα και την ουσιαστική συζήτηση των προβλημάτων χωρίς λαϊκισμούς, αποκλεισμούς και απαξιωτικές δηλώσεις

 Η κοινωνία και η πόλη μας αυτή την περίοδο χρειάζονται υπευθυνότητα  και σοβαρότητα από όλους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ