Συνέντευξη Γιάννη Σερκεδάκη: Αυξήθηκαν οι αθλητές της αντισφαίρισης, χρειάζονται γήπεδα (VD)

Γιάννης Σερκεδάκης, πρόεδρος ΟΑΑΠ

Λαμβάνοντας ως αφορμή την έναρξη του Roland Garros, του τουρνουά τένις που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παρίσι με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων αθλητών της αντισφαίρισης, το aparaskevi-images.gr επισκέφθηκε τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής (ΟΑΑΠ).

Στο γήπεδο τένις του Κοντοπεύκου συναντήσαμε τον πρόεδρο του Ομίλου, κ. Γιάννη Σερκεδάκη, και τους αθλητές Χρύσα Δημητρακοπούλου και Χρήστο Μπόλνετ. Όλοι φαίνονταν αφοσιωμένοι σε αυτό που έκαναν και έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους.

Χρύσα Δημητρακοπούλου

Ο κ. Σερκεδάκης δέχτηκε να συνομιλήσει με την Λένα Μαρκή για την αντισφαίριση στον Ελλάδα και την Αγία Παρασκευή.

Χρήστος Μπόλνετ

Μας εξήγησε πως οι μεγάλες επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη  έφεραν τους πολίτες στα court του tennis. Πως η αντισφαίριση ως το πλέον ασφαλές άθλημα για την μη μετάδοση της Covid-19 βρίσκεται σε ανοδική τροχιά.

Μας μίλησε για την τραγική έλλειψη γηπέδων στον δήμο Αγίας Παρασκευής, για τους μεγάλους αθλητές  του Ομίλου και για τις σχέσεις του με την Διοίκηση του Δήμου και τον Αθλητικό Οργανισμό. Ακούστε τι πρότεινε για το αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια, τι μας αποκάλυψε για τα αθλητικά προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ σχετικά με την αντισφαίριση και τι βλέπει για το μέλλον.

Μετά τις επιτυχίες των Τσιτσιπά και Σάκκαρη “είναι γεμάτα τα γήπεδα του τένις, περισσεύει ο κόσμος, πρέπει να δημιουργηθούν καινούργια γήπεδα …” τόνισε ο κ. Σερκεδάκης.

.

Ας γνωρίσουμε τον κ. Σερκεδάκη

Υπήρξε Ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής εκδηλώσεων Event Production, έχει αναλάβει επί σειρά ετών με επιτυχία μεγάλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Γερμανία, Ισραήλ, Αίγυπτο κ.ά.), καθώς και την παραγωγή δεκάδων τηλεοπτικών εκπομπών. Διατηρούσε παράλληλα επιχείρηση πολυχώρου, όπου παρουσιάστηκαν επί σειρά ετών γνωστοί καλλιτέχνες και δημιουργοί, σε χρονική περίοδο κατά την οποία ακόμη δεν είχε εμφανιστεί ευρέως στην Ελλάδα αυτή η μορφή προώθησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, υπήρξε Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του ίδιου Δήμου.

Έχει διοργανώσει πολλά τουρνουά και είναι σε άμεση και διαρκή, πολυετή σχέση με τα προβλήματα των σωματείων και των αθλητών. Ασχολείται με το τένις, υπό διάφορες ιδιότητες και ενδιαφέρεται ενεργά για τα κοινά του τένις εδώ και 30 χρόνια.

Είναι παντρεμένος με την Άντζελα Σνάιντερ και έχουν τέσσερα παιδιά, τον Νίκο, τη Μαρή, την Άννα και την Ελένη, καθώς και τρία εγγόνια, τον Φίλιππο, τον Φαίδωνα και τον Στέφανο.

Ο γιος του Νίκος υπήρξε διεθνής αθλητής της αντισφαίρισης και μέλος της  Εθνικής Ομάδας “Davis Cup” και σήμερα είναι καταξιωμένος προπονητής της αντισφαίρισης.