Γιώργος Οικονόμου: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και είναι ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα.

Το νερό, το οξυγόνο, τα δέντρα, τα φυτά είναι βασικά στοιχεία χωρίς τα οποία το ανθρώπινο γένος δεν μπορεί να επιβιώσει. Είναι προφανές επομένως σε όλους μας, πως η ζωή στον πλανήτη μας εξαρτάται άμεσα από το φυσικό περιβάλλον και όσα αυτό μας προσφέρει. Οι  κίνδυνοι όμως που ελλοχεύουν και τα περιβαλλοντικά (ή οικολογικά) προβλήματα που συναντάμε γύρω μας είναι πολλά και σοβαρά. Τα περισσότερα  δημιουργούνται  κυρίως λόγω της  ανθρώπινης δραστηριότητας. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα,  η μείωση της βιοποικιλότητας, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος, η αποψίλωση των δασών, η όξινη βροχή είναι μερικά από τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί ο άνθρωπος. Αν δεν αναλάβουμε όλοι μας δράση ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον πολύ σύντομα η οικολογική κρίση του πλανήτη μας θα απειλεί σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Γης.

Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε το περιβάλλον και να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο και ομορφότερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.  Με συλλογική προσπάθεια και με οικολογική συνείδηση θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας και  του περιβάλλοντος. Με μικρές και απλές κινήσεις όπως με την ανακύκλωση, την μείωση της κατανάλωσης νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος όπου είναι εφικτό, με δενδροφυτεύσεις και με ευαισθητοποίηση σε συγκεκριμέναθέματα που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη μας.

Και φυσικά. με την συνδρομή περιβαλλοντικών οργανώσεων που έχουν την τεχνογνωσία αλλά και τα μέσα για να εξασφαλίσουν ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση ζωής που μας αφορά όλους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ