Τοποθέτηση Αντιδημάρχου Νεολαίας στην Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση (VD)

Τοποθέτηση στην Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση πραγματοποίησε και ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας κ. Νικόλαος Ζόμπολας. Ο κ. Ζόμπολας αναφερόμενος στα πεπραγμένα του 2020 είπε για την Αντιδημαρχία που έχει αναλάβει:

Μια Αντιδημαρχία νεοσύστατη από τον Ιανουάριο του 2020 για πολλούς ήσσονος σημασίας, για μένα προσωπικά, μείζονος. Προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε από την αρχή μια νέα Αντιδημαρχία να την οργανώσουμε, να συνεννοηθούμε με πολλούς φορείς της πόλης, με σχολεία, με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Νομίζω έχουμε καταφέρει αρκετά να προχωρήσουμε και να βάλουμε κάποιες βάσεις, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η Αντιδημαρχία με όφελος για την πόλη και για τους νέους της πόλης μας.

Προσπάθησα να είμαι συναινετικός και να κάνω συζητήσεις με όλους, είναι από τις πρώτες διαπαραταξιακές συναντήσεις που έκανα της δημοτικής Αρχής. Ξεκινήσαμε με την οργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας της πόλης. Ένα φεστιβάλ νεολαίας που θεωρώ ότι ίσως είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Όπως επίσης την Ομάδα Εθελοντών Νεολαίας η οποία επίσης είναι μοναδική σε δήμο σε όλη την Ελλάδα.

Από κει και πέρα είμαστε μια αντιδημαρχία χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς κόστος για τον δημότη και για τον δήμο και ως αντιδημαρχία και ως Αντιδήμαρχος άμισθος, ως γνωστόν. Και προσπαθούμε να βάλουμε κάποιες βάσεις ώστε να συνεχίσει να υπάρχει Αντιδημαρχία και γι’ αυτό το λόγο φέραμε και το Κέντρο Νεολαίας θεσμικά στο δημοτικό συμβούλιο το Νοέμβριο του 2020. Το έχουμε επαναφέρει, έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις. Θεωρώ ότι θα προχωρήσει αυτό για του χρόνου να λειτουργήσει πιο οργανωμένα. Είχαμε προγραμματίσει για φέτος να ξεκινήσει πιλοτικά στο Πέτρινο, δεν κατέστη δυνατόν λόγω των καταστάσεων. Και κάναμε και κάποιες συζητήσεις για κάποιο Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας, στην αρχή της θητείας μας. Και κάποιες αρκετές δράσεις για το χρονικό διάστημα που λειτουργεί με την Ομάδα Εθελοντών Νεολαίας.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά το Δήμαρχο, γιατί ως γνωστόν η Αντιδημαρχία η συγκεκριμένη υπάγεται στο Δήμαρχο. Για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη, δεν είχαμε ξανασυνεργαστεί και πολιτικά. Επίσης θα μου επιτρέψετε να κάνω και μια προσωπική αναφορά και στον κύριο Μιλτιάδη Κύρκο (σ.σ. Γενικός Γραμματέας του Δήμου), με τον οποίο έχω πολύ καλή συνεργασία. Και την κ. Γκίνη την Διευθύντρια που κάναμε κάποια συνεργασία για το Κέντρο Νεολαίας.

Έχω κάνει μια πρόταση για τον καινούργιο Οργανισμό, που την καταθέτω κα στην σημερινή συνεδρίαση, Να δημιουργηθεί ένα τμήμα νεολαίας, εθελοντισμού και εκδηλώσεων που θα υπάγεται στο τμήμα Παιδείας, το αναφέρω και στους υπόλοιπους για να συζητηθεί με τις υπόλοιπες παρατάξεις.