Τοποθέτηση πεπραγμένων Αντιδημάρχου Παιδείας Διονύσιου Λέκκα 2020 (VD)

Κατά τη διάρκεια της Ειδικής Δημόσιας Συνεδρίασης τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο κ. Διονύσης Λέκκας . Ακολουθεί όλο το κείμενο της τοποθέτησης του κ. Λέκκα.

  1. Στην πολύ δύσκολη πρώτη χρονιά της πανδημίας COVID 19 συνεργαστήκαμε  με τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εφαρμόσουμε την δίχρονη προσχολική αγωγή στον Δήμο μας. Πετύχαμε, λοιπόν, κατόπιν άριστης συνεργασίας με την τεχνική υπηρεσία την στέγαση 12 νέων τμημάτων,7 σε προκατασκευασμένες αίθουσες και το κυριότερο πλήρως εξοπλισμένες και 5 φιλοξενούμενοι σε αίθουσες των ΠΑΙΣΔΑΠ.

2. Το τμήμα μας από τον Αύγουστο του 2020 συνεργάστηκε με το Υπουργείο Εσωτερικών για να προσληφθούν με διαγωνισμό  36 10μηνης σύμβασης καθαρίστριες/στες. Επιπλέον φρόντισε για την τοποθέτηση έκτακτου προσωπικού καθαριότητας μαζί με αυτούς  από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, καθώς και υπαλλήλων των ΠΑΙΣΔΑΠ. Έτσι συνολικά και με του μόνιμους τοποθετήσαμε 82 άτομα σε 42 σχολικές μονάδες.

3. Διενέργεια απολυμάνσεων κάθε 15 μέρες και εκτάκτως όπου παρουσιαστεί κρούσμα κορωνοιού.

4. Χορήγηση απολυμαντικών που έφτασαν από την ΚΕΔΚΕ στα σχολεία.

5. Συμμετοχή στην παραλαβή του 14ου Νηπιαγωγείου και εξασφάλιση της καθαριότητας και του εξοπλισμού του μέσω της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

6. Ίδρυση του 15ου Νηπιαγωγείου ΦΕΚ 2020.

7. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση  σε άπορους αριστούχους μαθητές και φοιτητές Λυκείων του Δήμου μας από ανάλογο κληροδότημα του Λιακόπουλου. Δόθηκε σε 14  άτομα.                                                                     

8. Οργάνωση 3 τμημάτων προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων (1.Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων, 2.Ισπανικά για τον τουρισμό και 3. Επεξεργασία κειμένου) στο 2ο Λύκειο μέσω των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Αγίας Παρασκευής. Συμμετείχαν 35 άτομα και παρέλαβαν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις αποφοίτησης.

9. Οργάνωση και πραγματοποίηση θερινής δημιουργικής απασχόλησης με τη συμμετοχή 150 παιδιών ηλικίας 5-12 ετών. Σύνταξη σχετικής μελέτης.

10. Οργάνωση και πραγματοποίηση του προγράμματος παιδικών κατασκηνώσεων με όριο 130 παιδιά ηλικίας 6-15 ετών. Σύνταξη σχετικής μελέτης.

11. Συνέχιση της συνεργασίας με τα 37 σχολεία του Δήμου μας προκειμένου να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους παρέχοντας συνεχή στήριξη και υποστήριξη στο έργο τους.

12. Υποστήριξη των σχολικών επιτροπών και συνεργασία με τους προέδρους. Εισηγήσεις στην Οικονομική Επιτροπή για την κατανομή των ΚΑΠ και ΦΗΧ.