Μετά την καραντίνα ο ΠΑΟΔΑΠ πατάει γκάζι και το βλέπουμε

Photo: yourmechanic

Γράφει η Λένα Μαρκή

Βγαίνοντας από μια καθολική καραντίνα όπως αυτή του Covid-19, κάποιοι ίσως θα είχαν χάσει το μπούσουλα και θα προσπαθούσαν να ανασυνταχθούν και να οργανωθούν. Αυτό όμως δεν συνέβη στον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου μας.

Προς ικανοποίηση των δημοτών και των κατοίκων ο Οργανισμός παρουσιάστηκε προετοιμασμένος τόσο σε πολιτιστικό όσο και επίπεδο έργων στις κτιριακές υποδομές.

Πολιτιστικά σε χρόνο dt  οργανώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού με εκδηλώσεις επί 4ημέρου που περιλαμβάνουν συναυλίες και θεατρική παράσταση. Για φέτος είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Το σημαντικότερο είναι ότι έχει προοπτικές να συνεχιστεί και τα επόμενα έτη και να καθιερωθεί ως θεσμός. Ένας πολιτιστικός θεσμός που έχει ανάγκη η πόλη μετά την ουσιαστική κατάργηση από την προηγούμενη δημοτική Αρχή του «10ήμερου» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Επίσης με ταχύτατες διαδικασίες ρυθμίζονται τα λειτουργικά θέματα του δημοτικού κινηματογράφου που θα συνεχίσει και φέτος στο 2ο Γυμνάσιο, ευελπιστούμε με την περσινή επιτυχία και ασφάλεια.  Ο χώρος του πάρκου Σταύρος Κώτσης κρίθηκε ακατάλληλος για τη μεταφορά εκεί του κινηματογράφου μετά τις εξελίξεις ανάπλασης και των μεταφορών των υπηρεσιών λόγω κατασκευής του Δημαρχείου.

Γενικά υπάρχει μια έντονη κινητικότητα παρότι δεν είναι εμφανής στους πολίτες.

Ήδη από τον Απρίλιο κινήθηκαν οι διαδικασίες και το Μάιο του 2021 το Νομικό Πρόσωπο κατέθεσε μέσω του Δήμου αίτημα χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ποσού ύψους 88.372 ευρώ. Αίτημα με αντικείμενο την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και υποδομών του γηπέδου και συγκεκριμένα των Γραφείων της Γραμματείας, των τριών αποδυτηρίων, των βοηθητικών χώρων αλλά και του περιβάλλοντος εξωτερικού χώρου.

Στο χορό των επιχορηγήσεων εντάχθηκε και η Φιλαρμονική – που επιτέλους έχει την αρμόζουσα εικόνα με τις ομοιόμορφες στολές- η οποία έλαβε επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι επιμέρους εργασίες (στεγανοποιήσεις, νέα κλιματιστικά, θέματα οροφών, πατωμάτων, φωτισμού, κλπ) που γίνονται στις κτιριακές υποδομές, αλλά και αυτές που αναμένονται στο άμεσο μέλλον είναι πάρα πολλές, με στόχο τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμοι οι χώροι να δεχτούν αξιοπρεπώς τους αθλούμενους.

Γίνεται σαφές ότι η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ εκμεταλλεύτηκε το διάστημα του εγκλεισμού σχεδιάζοντας, οργανώνοντας και δημιουργώντας τις βάσεις για δράσεις που θα ακολουθούσαν.

Ποιος «φταίει» για όλα αυτά;

Μα φυσικά ο πρόεδρος!

Γιατί είναι εκείνος που κινεί τα νήματα και παίρνει εντέλει τις αποφάσεις και τις ευθύνες. Είναι ο οδηγός που χαράσσει την πορεία.

Αυτό που παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα, αλλά και το προηγούμενο των δύο ετών είναι η προσωπικότητα του προέδρου του Οργανισμού, κ. Σπύρου Παπασπύρου. Συμπερασματικά έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά, είναι τυπικός σε ότι κάνει, κατάφερε να φέρει την ομαλότητα στο Δ.Σ. και είναι φοβερά οργανωτικός.

Τυπικός γιατί ακολουθεί τη νομιμότητα και τους κανόνες χωρίς να θέτει εαυτόν και συναδέλφους σε οποιαδήποτε δύσκολη θέση. Προφανώς αυτό εκτίμησαν οι συμπολιτευόμενοι, αλλά και οι της αντιπολίτευσης και τον εμπιστεύονται με την θετική τους ψήφο. Εκτίμησαν ότι όλα συζητιούνται, δεν γίνονται πράγματα «κάτω από το τραπέζι» και επιδεικνύεται σεβασμός στις απόψεις όλων. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί (ο εξής ένας, θα λέγαμε) που ακολουθούν τις παλιές απαρχαιωμένες τακτικές του στυλ «αφού δεν διοικούμε εμείς θα είμαστε απέναντι» από θέμα θέσης και μιζέριας μόνο.

Γράφοντας αυτές τις σκέψεις διαπιστώνω ότι έχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό. Είναι ταπεινός χαρακτήρας και αυτό τον έφερε πολύ κοντά με τους εργαζόμενους, αφού τους υπολογίζει πάντα και ακούει τις απόψεις τους. Τι καλύτερο από μια δεμένη ομάδα στο δρόμο για την επίτευξη των στόχων;

Είναι κοινό μυστικό ότι ο κ. Παπασπύρος ήθελε πολύ να διοικήσει τον ΠΑΟΔΑΠ. Όπως είναι αλήθεια ότι γνώριζε πολύ καλά τι έχει να αντιμετωπίσει. Παρόλα αυτά ανέλαβε την πρόκληση και φαίνεται ότι καταφέρνει να την τιθασεύσει. Καθημερινά καταφέρνει να αποστομώνει τους ευκαιριακούς «διώκτες» του με έργα και αποτελέσματα. Δείχνει προετοιμασμένος και αυτό μας χαροποιεί και μας αυξάνει τις απαιτήσεις για την επαναφορά του ΠΑΟΔΑΠ στη θέση της ναυαρχίδας των Νομικών Προσώπων του Δήμου.