Στροφή της Καθαριότητας προς τους ιδιώτες λόγω κινητικότητας;

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (23-6-2021) ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων επέφερε σοβαρά προβλήματα στο Δήμο.

Ξεκινώντας η συζήτηση από το μάζεμα των κλαδιών από την υπηρεσία Καθαριότητας και την τακτική ξανά εμφάνισή τους, ανέφερε ότι από το Τμήμα Καθαριότητας λείπουν 5 οδηγοί για τα απορριμματοφόρα. Οι οδηγοί αυτοί έφυγαν με την κινητικότητα με αποτέλεσμα πλέον να μην βγαίνουν οι βάρδιες. Το γεγονός αυτό με τις καλοκαιρινές άδειες αναμένεται να επιδεινωθεί και να οδηγήσει σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση.

Με την κινητικότητα φύγουν πεπειραμένοι υπάλληλοι από τους δήμους, είπε ο κ. Ζορμπάς,  και πάνε στα υπουργεία και την κεντρική Διοίκηση. Πιθανόν, σύμφωνα με το Δήμαρχο, έτσι όπως έγινε η κινητικότητα στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να αποδυναμωθούν οι δήμοι και να παραδοθούν κομμάτια της Καθαριότητας στους ιδιώτες. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί με την τρέχουσα κινητικότητα και πιθανά ο Δήμος να οδηγηθεί σε άλλες λύσεις. Λύσεις όπως να καλύψει τις ανάγκες του μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού του δήμου Ραφήνας, όπως ανέφερε.

Το ερώτημα είναι πως θα καταφέρει εντέλει να λειτουργήσει ο Δήμος και γιατί να μην μπορεί, εφόσον έχει τα χρήματα, να προσλάβει υπαλλήλους.