Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς στην περιοχή του Ζωγράφου

«Ντου» της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα – Τον φιλοξενούσε 52χρονη από την Ουκρανία – Οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μαζί με την γυναίκα – Άύριο στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού – Ο 60χρονος υπαρχηγός της ΧΑ έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης – Παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο

Συνελήφθη πριν από λίγο από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή του Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς , ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής .

Τον φυγόποινο φιλοξενούσε σε διαμέρισμα μία 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα. Η γυναίκα συνελήφθη επίσης.

Μετά τη σύλληψή του ο Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διευθυνσης Αττικής μαζί με την 52 χρονη που θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για υπόθαλψη.

Μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών.

Από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

Ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Η αστυνομία αναζήτησε αρχικά τον Παππά στο σπίτι του στον Χολαργό, όπου βρίσκονταν συγγενείς του, αλλά όχι ο ίδιος. 

Ο Χρήστος Παππάς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και ποινή φυλάκισης από 6 μέχρι 8 μήνες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η τελευταία φορά που αστυνομικοί ειδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου.

Σημειώνεται ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.