Αυλαία με συναυλία και τις καλύτερες εντυπώσεις για το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας (VD)

Με τις καλύτερες εκδηλώσεις και τις καλύτερες εντυπώσεις κύλησε η δεύτερη και τελευταία μέρα του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας στην Αγία Παρασκευή. Είχε ποδηλατικό γύρο στην πόλη, θεατρική παράσταση με τους «καραντινιέριδες» του Συλλόγου Γονέων 2ου Γυμνασίου, συζήτηση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο από το ΑΡΓΩ, Zumba και Latin χορούς και φυσικά την καλύτερη συναυλία από τους «ENORASIS the BAND».

Τις δράσεις του Φεστιβάλ παρακολούθησε και ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς.

Εν μέσω lockdown, μια μαθητική θεατρική ομάδα βρίσκει δημιουργική διέξοδο, γράφοντας και ερμηνεύοντας το κωμικό έργο “Οι Καραντινιέρηδες”, όπου περιγράφουν την καθημερινότητα πέντε ενοίκων μιας πολυκατοικίας σε καραντίνα. Μετά από μήνες τηλεδιασκέψεων και προετοιμασίας φτάνει η ώρα να παρουσιάσουν το έργο τους στο Φεστιβάλ και να μοιραστούν με το κοινό τις σκέψεις τους για τη μοναξιά, τον φόβο και την ανάγκη για συντροφιά σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Στη συζήτηση με τίτλο «Βιωματική ασφαλής περιήγηση Διαδικτύου» του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων “ΑΡΓΩ” το 1ο Γενικό Λύκειο έλαβε την Χρυσή (Gold) eSafety Label. Την πιστοποίηση παρέδωσε στον υποδιευθυντή του Λυκείου κ. Αθανάσιο Μπαλάσκα ο Εθνικός συντονιστής #eSafetyLabel, κ. Άρης Λούβρης. Όπως ενημέρωσε ο κ. Μπαλάσκας το 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής από το 2015 προσπάθησε να αναβαθμίσει την ψηφιακή δυνατότητα του σχολείου δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια. Η προσπάθεια αυτή έφερε το 2017 το 1ο ΓΕΛ μέσα στα 10 σχολεία της Ελλάδας που πληρούσαν κάποιες προδιαγραφές ασφαλείας και έλαβε ευρωπαϊκή πιστοποίηση.

Για ένα ακόμη βράδυ μας διασκέδασαν οι χορευτές του Dance Action και ακολούθησε συναυλία με τους «ENORASIS the BAND» μέχρι αργά. Οι Enorasis the band ιδρύθηκαν το 2011 και έχουν κυρίως pop/rock μουσικές επιρροές. Το συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

Κατά γενική ομολογία το Φεστιβάλ Νεολαίας αν και ξεκίνησε με δειλά βήματα, όπως κάθε καινούργια δράση, εντέλει είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Η προσέλευση του κόσμου υπήρξε μεγάλη. Η οργάνωση ήταν άρτια και όλα κύλησαν ομαλά. Υπήρξε σημαντική συμμετοχή περιπτέρων από αξιόλογους φορείς όπως ο ΕΕΣ, ο ΕΕΑ Ανακύκλωσης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο,  το ΚΕΠ Υγείας, κ.α. Ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση έδωσε η ενεργή συμμετοχή του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ενός ερευνητικού κέντρου μοναδικού στη χώρα μας, που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή. Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας  προβλήθηκε τόσο από τα τοπικά ΜΜΕ, όσο και από ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και το κανάλι της ΕΡΤ. Επίσης η παρουσία ατόμων όπως του Αρχιμανδρίτη Διονύσιου Κατερίνα,  του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, του προέδρου του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», του πρόεδρου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθηση, του αντιπροέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, του πρόεδρου του Πράσινου Ταμείου, του πρόεδρου του «Χαμόγελου του παιδιού» και του Εθνικού συντονιστή #eSafetyLabel σαφώς δίνουν ιδιαίτερη δυναμική, αναγνώριση και αίγλη στο Φεστιβάλ.

Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στον δραστήριο Αντιδήμαρχο Νεολαίας, κ. Νικόλαο Ζόμπολα, για την ιδέα που είχε και για την άψογη υλοποίησή της. Είναι σημαντικό να αναβαθμίζεται πολιτιστικά η Αγία Παρασκευή, αλλά κυρίως να δίνεται λόγος και προσοχή στην νεολαία της που είναι το «αύριο» της πόλης. Εξάλλου οι νέοι άνθρωποι έχουν και νέες ιδέες! Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όσους συμμετείχαν αυτό το διήμερο.

Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο φεστιβάλ και αισιοδοξούμε ότι θα διαρκέσει περισσότερες ημέρες.