Δικαίωση για 46 εργαζόμενους, ισχυροποίηση του δήμου, αλλά και του δημάρχου

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ευχάριστα τα νέα για 46 συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αφού το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ τους.

Συγκεκριμένα μετά την προσφυγή 41 εργαζομένων από το Τμήμα Καθαριότητας και 5 από την Πολιτική Προστασία η υπόθεση έφτασε εντέλει στις δικαστικές αίθουσες. Οι συμβασιούχοι με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων έχουν παραμείνει στην εργασία τους μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, υπέρ των εργαζομένων κατέθεσε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος ζήτησε την παραμονή τους στο δυναμικό του Δήμου. Όπως ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες και κρίνεται απαραίτητη η παρουσία τους αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η απόφαση αυτή έχει διπλό όφελος, για τους εργαζόμενους που εξασφάλισαν ένα σταθερό εισόδημα για την διαβίωσή τους και για το Δήμο που θα συνεχίσει να καλύπτει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες. Χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι με αυτούς τους 46 καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις.

Επίσης ισχυροποιείται η θέση του Δημάρχου κ. Ζορμπά, ο οποίος συχνά δηλώνει αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του τομέα Καθαριότητας. Από τη μια το επιβεβαιώνει η συμμετοχή του στις δικαστικές διαμάχες και η δημόσια στήριξή του στους εργαζόμενους (σαφώς είναι βασικός παράγοντας για την έκβαση μιας δίκης να υπάρχει η θετική στάση του δημάρχου) και από την άλλη οι άμεσες ενέργειές του για την αύξηση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Καθαριότητας. Είναι γνωστό ότι μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη της Δημαρχίας η δημοτική Αρχή Ζορμπά προχώρησε στην ανανέωση του στόλου των οχημάτων και ξεκίνησε τις διαδικασίες για την αγορά 3 απορριμματοφόρων, 1 υδροφόρας, 1 καδοπλυντήριου σύγχρονου, 1 σάρωθρου οδοκαθαρισμού (μικρό) και 4 οχημάτων μικρών κλειστών. Είναι προφανές ότι οι ανωτέρω είναι κινήσεις κάποιου που επιζητά την άρτια λειτουργία του Τομέα με σύγχρονα «όπλα» και σε καμία περίπτωση δεν φανερώνουν επιθυμία για ιδιωτικοποίηση. Όπως τονίζουμε πάντα σημασία έχουν οι πράξεις.

Αυτό όμως που κάνει εντύπωση και συζητείται ευρέως, είναι η «αφωνία» του συλλόγου εργαζομένων τόσο για την ευτυχή κατάληξη, όσο και για την συμβολή του δημάρχου σε αυτήν. Πιθανά να μην προσφέρεται το θέμα για άγρα συνδικαλιστικών ψήφων και δημιουργία εντυπώσεων.