Κίνημα Αλλαγής: Να παραιτηθούν οι Γιαννακόπουλος και Σμέρος από τα αξιώματα που κατέλαβαν στην Περιφέρεια Αττικής

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΕΔΕΚΑΠ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ « ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Το Κίνημα Αλλαγής, ως συνέχεια της πολιτικής παράδοσης του ΠΑΣΟΚ, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς και αυξημένη παρουσία και παρέμβαση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2019,δεδομένων των διαλυτικών για τη λειτουργία των ΟΤΑ επιπτώσεων του ισχύοντος τότε εκλογικού συστήματος, διατυπώσαμε τη θέση μας ότι δύνανται οι Αυτοδιοικητικές παρατάξεις που είχαν την πολιτική μας στήριξη, να αξιολογήσουν, στο πλαίσιο της πολιτικά αυτόνομης λειτουργίας τους, την δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συνεργασιών. Προγραμματικές συνεργασίες που θα ήταν αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων και μετά και από διαβούλευση με τα πολιτικά όργανα του κόμματος σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και θα σηματοδοτούσαν την προοδευτική κατεύθυνση σε θέματα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Στην περιφέρεια Αττικής, σε αντίθεση με το παραπάνω πλαίσιο του πολιτικού μας φορέα αλλά και τις συλλογικές αποφάσεις της Αυτοδιοικητικής παράταξης ‘’ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ’’, δύο από τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους μας, οι Γιαννακόπουλος Βασίλης και Σμέρος Γιάννης, ανεξαρτητοποιήθηκαν και αμέσως ανέλαβαν έμμισθες θέσεις και έτσι ουσιαστικά ενσωματώθηκαν στην παράταξη του κ. Πατούλη. Η απόφαση και ενέργειά τους αυτή δεν υπακούει σε στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας και δεν συνάδει με θεμελιώδεις αξιακές αρχές του Κινήματος Αλλαγής και ως εκ τούτου είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα.  

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, με τις έκτακτες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες διαμορφώνεται ένα νέο πολιτικό περιβάλλον που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών με πρωταγωνιστικό ρόλο για την παράταξη μας στις πολιτικές εξελίξεις. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται η μέγιστη πολιτική ενότητα και συσπείρωση των στελεχών μας. Σε αυτό το πλαίσιο προτρέπουμε τους 2  ανωτέρω περιφερειακούς συμβούλους μας να επανεξετάσουν τη στάσης τους και να παραιτηθούν από τα αξιώματα που ανέλαβαν.

19/7/2021

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.ΔΕ.ΚΑ.Π Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Πηγή: kinimaallagis.gr