Ψηφιακή οθόνη τοποθέτησε ο ΣΠΑΥ στο φυλάκιο του Υμηττού

Στην ψηφιακή εποχή περνάει και ο ΣΠΑΥ στην προσπάθεια που κάνει για να προστατέψει τον Υμηττό.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Ελένη Δάβαρη, ο ΣΠΑΥ τοποθέτησε ψηφιακή οθόνη στο 1ο Φυλάκιο του Τομέα της Αγίας Παρασκευής. Είναι η πρώτη ψηφιακή οθόνη και σκοπός της είναι να ενημερώνει για τον δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς.

Η οθόνη βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και ενημερώνει για πολύ υψηλό κίνδυνο και απαγόρευση της εισόδου στο δάσος του Υμηττού.

Η αντίστοιχη ανακοίνωση του ΣΠΑΥ αναφέρει:

“Άλλο ένα σημαντικό έργο έρχεται να προστεθεί στη συνολική στρατηγική του ΣΠΑΥ για τη θωράκιση του Υμηττού μας.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτου εκπονήθηκε από τον Σύνδεσμο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εγκατάστασης σύγχρονων ψηφιακών οθονών σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας του βουνού με στόχο την καθημερινή ενημέρωση του κοινού για την προστασία του Υμηττού και την επικοινωνία του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση ψηφιακών οθονών σε τρεις πρώτες πιλοτικές περιοχές υψηλής ροής περιπατητών και επισκεπτών του βουνού στις πύλες εισόδου της Καισαριανής, της Αγίας Παρασκευής και της Αργυρούπολης, ενώ μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” ο ΣΠΑΥ στοχεύει να τοποθετήσει αντίστοιχες σύγχρονες ψηφιακές οθόνες και στους 11 Δήμους γύρω από τον Υμηττό.

Στα σημεία εγκατάστασης των πρώτων πιλοτικών ψηφιακών οθονών βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλου και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς εκφράζοντας την ικανοποίησή τους από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, εστιάζουμε καθημερινά στην πρόληψη, βάζοντας τον “Smart Υμηττό” στο επίκεντρο!”