Μεταφέρονται oι αφετηρίες του ΚΤΕΛ από το Πεδίο του Άρεως – Αναχώρηση από το «Νομισματοκοπείο»

Αποφασίστηκε η σταδιακή απομάκρυνση των αφετηριών του ΚΤΕΛ Αττικής από το Πεδίο του Άρεως, όπου βρίσκονταν επί δεκαετίες. Η νέα τους έδρα θα επιλεγεί κατόπιν σχετικής διαβούλευσης.

Με σημερινή απόφαση των ΚΤΕΛ Αττικής μεταφέρεται από το Πεδίον του Άρεως η αφετηρία των γραμμών των ΚΤΕΛ προς Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, Άγιο Ανδρέα, Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιά, Αγία Μαρίνα, Μεσόγεια (Μαρκόπουλο– Πόρτο Ράφτη–Λαύριο) και Ωρωπός (Χαλκούτσι, Συκαμινό). Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με παλαιότερα σχέδια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας οι αφετηρίες του ΚΤΕΛ Αττικής σε Πεδίον του Άρεως–Μαυροματαίων και Θησείο θα μεταφέρονταν κοντά στους σταθμούς Μετρό Κηφισιά, Νομισματοκοπείο, Ελαιώνας, Ελληνικό και Κορωπί.

Η νέα αφετηρία υπήρξε επίσης μια σκέψη να βρίσκεται στον Χολαργό, σε χώρο επί της διασταύρωσης, παράδρομος Λεωφ. Μεσογείων & Αναστάσεως, απέναντι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (στάση Μετρό Εθνική Άμυνα), η οποία τελικά δεν θα υλοποιηθεί. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, η μεταφορά των αφετηριών θα πραγματοποιηθεί σε σημείο της Αττικής το οποίο θα επιλεγεί κατόπιν σχετικής διαβούλευσης.

Το ΚΤΕΛ Νομού Αττικής, με διάφορες νομικές μορφές καλύπτει το συγκοινωνιακό έργο του Νομού Αττικής ήδη από τη δεκαετία του 1920. Η χρονολογία που σηματοδότησε ωστόσο την ιστορία του ήταν το 1952, όταν και δημιουργήθηκε το «Κοινό Ταμείο Εισπράξεως Λεωφορείων», ενώ από το 1955 μέχρι και σήμερα αποτελεί τον αποκλειστικό συγκοινωνιακό φορέα στην περιφέρεια του Νομού. Η νομική μορφή του ΚΤΕΛ το Σεπτέμβριο του 2003 μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία με βάση το Νόμο 2963/2001 και με διακριτικό τίτλο «ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Σήμερα η ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε. διατηρεί αποκλειστικά όλες τις υπεραστικές λεωφορειακές γραμμές του νομού Αττικής, καθώς και τη διανομαρχιακή γραμμή Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ν. Θεσσαλονίκης α.ε., καθώς από το 1991 έχει αναλάβει την λεωφορειακή γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2020, σε συνεργασία αλλά και με την επίβλεψη του ΟΑΣΑ, συμμετέχει στην εκτέλεση των αστικών συγκοινωνιών του λεκανοπεδίου Αττικής με οχηματικό στόλο 209 λεωφορείων.

Ο οχηματικός στόλος του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής είναι 136 λεωφορεία τα οποία ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα και ακόμα πέντε λεωφορεία ιδιοκτησίας της ίδιας της εταιρείας. Η ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε. διοικείται από 7μελες αιρετό Δ.Σ. Το ανθρώπινο δυναμικό του ΚΤΕΛ είναι περίπου 400 άτομα το οποίο περιλαμβάνει 16 διοικητικούς υπαλλήλους, 15 Σταθμάρχες, 6 ελεγκτές, 30 εισπράκτορες μόνιμους και 100 έκτακτους και 200 οδηγούς. Δελτίο Τύπου

Πηγή:.4troxoi.gr/