Ολυμπιακοί Αγώνες – Πετρούνιας: Χάλκινος στον τελικό των κρίκων στο Τόκιο

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο το 2016 ο Λευτερης Πετρούνιας με μια συγκλονιστική προσπάθεια κατέκτησε το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στους κρίκους – Χρυσός Ολυμπιονίκης ο αψεγάδιαστος Κινέζος Γιανγκ Λιου με 15.500 – Αργυρός ο συμπατριώτης του Χάο Γιου με 15.300

Άλλο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο πρόσθεσε στην συλλογή του ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς Αγλωνες του Τοκιο .

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά από το χρυσό μετάλλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο κατέκτησε το χάλκινο στο Τόκιο και έγινε ο 2ος Έλληνας μετά από τον Δημοσθένη Ταμπάκο (χρυσό, ασημένιο) με 2 μετάλλια στους κρίκους.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό της Δευτέρας (2/8) στο Τόκιο συγκέντρωσε 15.200 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Κινέζος Λιου Γιανγκ με 15.500 και το ασημένιο ο Κινέζος Χάο Γιοου με 15.300.

Πολύ σπουδαία εμφάνιση για τον Λευτέρη Πετρούνια ο οποίος αγωνίστηκε στον τελικό ως 7ος στους 8 και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τους 2 Κινέζους.

Το 3ο μετάλλιο για την Ελλάδα

Προκρίθηκε ως πρώτος από τον προκριματικό αλλά έμεινε στην 3η θέση στον τελικό.

Αυτό είναι το 3ο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά από το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία και το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος.