Απάντηση της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου-Πανάγου προς το Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ                                                                                                                

     Αντί άλλης απάντησης στην επιστολή  παραίτησής μου ο κ. Ζορμπάς,  προέβη σε μία προσωπική ανακοίνωση, η οποία είναι παντελώς ανακριβής.

   Ουδέποτε μου ζήτησε να παραιτηθώ, αν δεν εμβολιαστώ. Αυτά που αναφέρει στην ανακοίνωσή του είναι ανυπόστατα.  Ο κ. Ζορμπάς γνώριζε, όπως του είχα μεταφέρει  σε προγενέστερο χρόνο, ότι ένα χρόνιο ζήτημα υγείας  με προβληματίζει και θα πρέπει να συνεννοηθώ με το γιατρό που με παρακολουθεί, πρίν προχωρήσω σε οποιαδήποτε κίνηση.  Δεν σεβάστηκε τίποτα, ούτε ως γιατρός ούτε ως Δήμαρχος  και με διασύρει  δημοσίως,  αδίστακτα, υπολογίζοντας ότι θα με «αλέσουν» οι μυλόπετρες της πανδημίας. Δεν σέβεται ούτε ιατρικό απόρρητο ούτε προσωπικά δεδομένα, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του.  

    Η οίηση της εξουσίας, η αίσθηση παντοδυναμίας, η αχαρακτήριστη συμπεριφορά, η καταρράκωση της προσωπικότητας όσων τολμούν ή προσπαθούν να εκφέρουν, έστω και κατ΄ ελάχιστον, διαφορετικό λόγο, αυτά όλα εν γένει, που κατέθεσα στην παραίτησή μου, τα επιβεβαίωσε ο ίδιος, σε λιγότερο από 48 ώρες.  

  Είχα κάνει γνωστό στον κ. Ζορμπά, ότι δεν πρόκειται να ανεχθώ, όσα αναφέρω στην παραίτησή μου και ήδη από τον Μάρτιο  γνώριζε  ότι την είχα έτοιμη αλλά την ανέβαλα ελπίζοντας σε μία βελτίωση των πραγμάτων. Φρούδες ελπίδες.

    Η αντίδραση του, στην  παραίτησή μου, αποτελεί τον ορισμό της  στρεψοδικίας, της διαστρέβλωσης  και της  διαβολής.  Δεν τον ενδιαφέρει ούτε η παραίτησή μου ούτε όσα καταθέτω. Αλλά αδυνατεί και να τα αντικρούσει.  

   Η αήθης  προσπάθεια να με κατηγορήσει ότι «ακολουθώ προσωπικές επιλογές και πεποιθήσεις», πέφτει στο κενό, αφού δεν είναι παρά ένα κατασκεύασμα απόσεισης των ευθυνών του.

    Επιλέγει την οδό της συκοφάντησης, σε μια απέλπιδα και καταδικασμένη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα που έθεσε η παραίτησή μου.

   Καθίσταται, πλέον, επιτακτική η ανάγκη υπεράσπισης της αλήθειας και της αξιοπρέπειάς μου, με κάθε νόμιμο τρόπο.

  Επί του παρόντος, καλώ  τον κ. Δήμαρχο, αμέσως:

  • Να δημοσιεύσει  το έγγραφο, με το οποίο μου ζήτησε να εμβολιαστώ και στην περίπτωση άρνησής μου, οφείλω να παραιτηθώ.
  • Να δημοσιεύσει την γραπτή άρνησή μου να εμβολιαστώ.            

 Περαιτέρω,  επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

           Αντωνοπούλου-Πανάγου Ηλέκτρα